dijous, 16 d’agost del 2012

DIARI DE L’AGOST. DIA 16 (dijous)




SOBRE EL CONCERT DE BANDES
Tradicionalment el concert que donen les bandes de música locals, es a dir la Lira Ampostina i la Unió Filharmònica, és un dels actes centrals de la festa gran de la nostra ciutat. Any rere any s’ha fet a la plaça de l’Espanya sense gaires novetats. Encara que és cert que l’anterior Regidora de Cultura (ara no me’n recordo el nom) va intentar introduir-los: des de fer l’escenari més menut a voler retallar algunes peces que interpretava la Lira, ja que al seu parer, eren massa llargues.
Potser per primer cop en molts d’anys, finalment, s’han introduït novetats. Ara bé, des del meu punt de vista lamentables. S’ha tret l’escenari on actuaven les bandes i aquest cop han hagut de fer-ho a peu pla; això ha produït que canviessin d’ubicació i en lloc de tocar davant mateix de la casa consistorial, ho han fet davant de l’església arxiprestal. Sembla ser que això va provocar que els músics es posessin més amples que de costum, reduint així l’aforament de la plaça. Molta gent va haver de girar cua perquè no s’hi va poder seure.
L’excusa que es va donar per a no instal·lar l’escenari, va ser la manca de pressupost. No ho entenc, si ja s’han reduït els dies de festa, perquè encara s’ha d’anar retallant els pressupost d’actes com aquest. Indecorós!!

NINGÚ SE’N RECORDA
Ja ho diuen, ja: la memòria és molt selectiva i només se’n recorda del que vol...
Ahir dinant (i com no podia ser d’una altra manera) varem parlar de política, sobre tot municipal. Hi havia qui criticava a l’oposició (en general), però també hi havia (i no era només jo) qui defensava la seva manera d’actuar. Es va parlar de Toni Espanya i d’ell es va dir que ara que se’n va és quan s’ha posat a denunciar les irregularitats que es comenten al poble. Hi discrepo totalment. Vaig estar 8 anys amb ell formant part del grup municipal socialista i varem denunciar tot allò que creiem que s’estava fent malament. Una cosa ben diferents és que això arribés allà on havia d’arribar, es a dir, a tots els ciutadans d’Amposta.
Ara ningú se’n recorda quan l’any 2005, abans de Pasqua, des del nostre grup es va denunciar la possible irregularitat que el Regidor d’Urbanisme d’aquella època tingués negocis immobiliaris a la nostra ciutat, que un constructor (per cert, ara relacionat amb el lloguer del centre de rehabilitació) construís un magatzem industrial a un lloc on només s’hi podien construir magatzems agrícoles i que l’actual ancalde, per aquell temps segon de l’ajuntament es construís una caseta fora del casc urbà quan això no està permès per la normativa urbanística.
Aquests fet li van causar a Toni més d’un maldecap fins al punt que va estar a un tres i no res d’abandonar la política. O sigui que l’amor de Manolito per Toni ve de lluny.

EL GRUP MUNICIPAL DE CIU SEGUEIX DISCRIMINANT LA NOSTRA JOTA
Anit, a la plaça del Mercat hi va tenir lloc la tradicional ballada de sardanes. Amb la calor que feia, devia de pareixes més a unes “sardines al caliu”.
I la jota? S’ha fet alguna ballada de jota? Ah! Perdó!! No me’n recordava... La sardana és molt més catalana, on va a parar!! I més culta... I més elegant... La jota la ballen un grup d’arreplegats que a sobre no voten ni a CiU... Cóm han de ser catalans aquesta tropa?
Des de la Regidoria de Cultura i Festes és així com es dóna suport a les nostres tradicions.

LA CRISI EN AFECTA A TOTS (i quan dic a tots vull dir a tots)
A casa nostra es tradicional fer el dinar del dia gran de la festa major. Compartim tovalles (netes per a l’ocasió) quasi tots els membres de la família (que tampoc som tants) El dinar el paga la matriarca, es a dir, ma sogra i, mentre va poder (ara ja té 81 anys) el dinar el feia ella, normalment canalons, estofat de pollastre, macedònia de fruites, cafè gelat i la resta dels complements es compraven. Però m’ha sogra ja no està per aquestes coses, així que aquest any el guisat l’he fet jo i la macedònia la canviarem per un pastís de fuites comprat a una cèntrica pastisseria.
Quan la meva dona el va anar a buscar, va trobar a la dona d’un apotecari local que, en veure el pastís no va poder reprimir qualificatius sobre la presentació i l’exquisida que devia de ser. Això sí, va dir que ella no s’ho podia permetre i va encarregar un coc de brossat (mató, per aquells que no coneguin la paraula) de 40 euros. Com es veu, la crisi afecta a tots, fins i tot a les farmàcies.