divendres, 10 d’agost del 2012

DIARI DE L’AGOST. DIA 10 (divendres –StLlorenç-)


El vestíbul de l'estació de l'Aldea.


L’OR QUE NO VA PODER SER...
Ahir, a Londres, la selecció espanyola de waterpolo femení va  aconseguir plata, però segurament, en altres circumstàncies hauria pogut assolir l’or. No va poder ser, una llàstima. També van aconseguir una medalla de bronze la lluitadora lliure basca Maider Unda (Iron Maider) i, avui, les noies de la sinrco també han obtingut un altre bronze. 
Però no desespereu, encara n'arribaran més, com per exemple la del lleidatà Craviotto en K-1 200 metres, prova on és clar favorit i l'equip de bàsquet d'Espanya que acaba de guanyar a Rússia per 67-59 i serà segona (plata) daant dels EE. UU. O no?  

LA RENFE
No us cregueu que des de que la RENFE està gestionada per la Generalitat funciona millor que abans. L’altre dia, al comboi on viatjava la meva dona, alguna cosa es cremava. Després li van parlar de la possibilitat de treure’s un abonament trimestral. Per a sorpresa seva, quan a l’Aldea li van dir el preu, resulta que era més car que tres abonaments mensuals (3x1) Llavors li van dir que seria perquè amb un abonament trimestral el nombre de viatges a la mateixa destinació és il·limitat. A la qual cosa la meva dóna va dir: Tu et penses que jo faré més d’un viatge al dia a Tarragona? A Tarragona ho va tornar a preguntar i li van dir el que ja sabia (que era més car) i que segurament es tractava d’un error.
Pe aquells que viatgin poc, els hi he de dir que ara, el popular bitllet d’anada i tornada ja no du descompte i et costa igual que dos d’anada. L’únic avantatge és que no cal que passis per taquilla dues vegades.

MOURINHO EL PENEDIT
Després d’un any i davant les càmeres d’una televisió italiana que li estava fent una entrevista, Mourinho, es va penedir del dit a l’ull a Tito Vilanova. A l’entrenador del Madrid li ha costat un any. Es diu que més val tard que mai...

NOSTÀLGICS DEL PASSAT
M’explicaven ahir que a Canet lo Roig (Canet lo Blau des de les darreres eleccions guanyades pel PP), hi ha nostàlgics del antic règim. Bé, m’imagino que com a tots els pobles. La persona en qüestió regenta un restaurant a la localitat i l’especialitat són els tords i moixonets (que estan prohibits) El local el té guarnit de tot tipus de records i d’altres elements nostàlgics. Quan la persona que m’ho contava tenia que anar, li van dir: “Tu canta-li el Caralsol. Així ho va fer i la senyora es va emocionar tant que es va posar a plorar i els hi va treure diversos dolços típics de la població de franc. Hi hauria gent que a l’entrar, donarien la volta i no menjarien. Segur!

ST LLORENÇ A LA GALERA
Avui comencen oficialment les festes a la Galera en honor del seu patró Sant Llorenç. Ahir va fer el pregó de festes el Delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre Xavier (Xavi per als amics) Pallarés. Amb tanta gent que hi ha que pot fer un pregó.... Bé, això demostra l’altura de la majoria dels nostres polítics.

I AVUI, VESPRA DE FESTES A AMPOSTA
Aquest matí, les pubilles de l’any passat i les d’aquest any, situades estratègicament per diferents punts de la ciutat, feien el repartiment del panoli i de les banderes de la ciutat que, com passa cada any, s’acaben aviat. Aquesta tarda, l’arribada dels bous i repartiment de polos de gel.
BONES FESTES A TOTHOM!! Encara que dubto molt de la qualitat de les mateixes.