dijous, 9 d’agost del 2012

DIARI DE L’AGOST: DIA 9 (dijous)



3 MEDALLES MÉS 
Passats els primers dies de sequera olímpica, la collita de medalles segueix  bon ritme. Ahir una d’or i dues de plata. La primera de plata, guanyada pel palista gallec David Cal, representa la 5à del seu palmarès en 3 olimpíades: 1 d’or i 4 de plata.
Les altres dues son per al taekwondo. El català Joel González va guanyar l’or a la seva categoria, mentre que la mallorquina Brigitte Yagüe va ser plata.
Però també hi van haver “desastres” sonats, com va ser l’eliminació dels equips masculins de handbol i de waterpolo. Vaig seguir el partit de handbol i el cert és que van tenir mala sort. De totes maneres cal recordar que a la segona part, i quan portaven avantatge al marcador de 2 gols, van patir una “pájara” de 12 minuts on no van marcar cap gol, la qual cosa els hi va passar factura definitivament. França es va escapar de 3 gols, però tot i això Espanya va empatar i fins i tot va tenir possibilitats de posar-se pel davant. Un últim atac francès a manca de pocs segons, va acabar en un tir que va parar el porter Sterbik, però el rebot va afavorir els francesos que van marcar al darrer sospir. Una llàstima. Menys mal que ens queden les dones...
En canvi, en bàsquet es va guanyar a França, pel que sembla, en un mal perdre de l’equip gal. Potser si que serà veritat que es van deixar perdre contra Brasil per evitar EE.UU. en semifinals. Si Espanya guanya a Rússia aquesta nit, serà medalla de plata, ja que l’or sembla que des d’abans de començar l’Olimpíada, ja està al sarró dels americans. 
 
EL ROBIN HOOD D’ANDALUSIA
Tot el protagonisme polític l’acapara avui l’alcalde de la població sevillana de Marinaleda i diputat autonòmic per IU Sánchez Gordillo. Al front d’un grup de sindicalistes van entrar a diversos establiments de les cadenes d’alimentació de Mercadona i Carrefour i es van empotar, no sense resistència, diversos carros replets de menjar de primera necessitat per a repartir-lo entre els famílies més necessitades.
Els fets han produït un debat entre detractors i favorables (més dels primers que dels segons), però la qüestió és si aquestes accions acabaran sent un precedent per a altres accions similars dels col·lectius més desafavorits. Les raons que donen les cadenes per a no col·laborar en aquest tipus d’accions és que ja són solidaris i que donen molts aliments al denominat “banc d’aliments”. Personalment entenc que del banc es destina una bona part per apaivagar la fam del tercer món i ara mateix el problema el tenim a casa i hi cal dedicar molts més recursos que els que s’han destinat fins ara, ja que “oeneges” com Càritas o la Creu Roja, es veuen desbordades i minvades de recursos.
    
EL COTXE DEL “SINYÓ ANCALDE”
Us vaig dir que si sabia alguna cosa més del cotxe de Manolito Ferré, us ho diria. Fa dies que no el veig aparcat prop de casa seva (vivim relativament prop), la qual cosa em va fer témer el pitjor, que l’hagués hagut de retornar ja que el consorci que presideix i que l’havia adquirit per la modalitat de rènting, no està passant per un bon moment econòmic. Però ahir em van assegurar que no és així i que el deixa a casa sa mare (propera al camp de futbol) Fins allí (uns 250 metres de casa d’ell) hi arriba amb el seu antic Mazda, l’agafa i se’n va a Barcelona. A la tornada el torna deixar, torna a agafar el seu i cap a casa. Sense cap mena de dubte gasta més en pneumàtics que en sabates.
 
EL SOU DELS BANQUERS “INTERVINGUTS”
Des d’avui, els directius dels bancs intervinguts per l’estat (Bankia, Catalunya Caixa, Nova Caixa Galizia i Banc de València), no podran guanyar més de 300.000 euros/any.  I ens hem de quedar tant contents i tan amples...  
50 milions de les antigues pessetes segueixen sent molts diners Ja sé que ocupen llocs de responsabilitat, però també els ocupen el president del govern i els presidents autonòmics i guanyen molt ments i molta gent ja consideren que aquests últims guanyen massa, què pensaran dels primers?
Jo amb ¼ part viuria de “puta mare” i posaria tot el meu temps i la meva voluntat en fer les coses el millor possible. Tu no?

S'HA MORT CURRO JIMÉNEZ
El popular actor Sancho Gracia que es va fer famós amb la sèrie "Curro Jiménez", ha mort.Va començar a caminar de la gran Margarida Xirgu a la seva escola de teatre de Montevideo (Uruguai) on s'havia exiliat la seva família fugin del franquisme. Reposi en pau.