dimarts, 22 d’octubre del 2013

LEGAL, LLEIAL I CONVENIENT



Segons Narcís Serra, que va ser President de Catalunya Caixa, l’augment de les retribucions als alts càrrecs de l’entitat fet quan ell la presidia va ser legal, lleial i convenient i ho justifica dient que era el preu del mercat i el que es pagava a d’altres entitats similars.
No poso en dubte que l’increment de les retribucions s’ajustés a la llei i fos, com diu Serra legal, lleial i convenient, però és ètic i moral?
Serra va tenir una vida política intensa. Va ser el primer alcalde democràtic de Barcelona de després de la dictadura franquista i va entrar al govern de Felipe González com a ministre de Defensa per la bona relació que va cultivar amb la cúpula militar després de que es fes a Barcelona la desfilada de les Forces Armades. Després de la dimissió d’Alfonso Guerra, al vicepresident i amic personal de González, va ocupar el seu càrrec al govern d’Espanya.
Serra va ser una persona i un polític respectar per la majoria i admirat per molts, però arribada al fase final de la seva etapa pública, la gran majori dels qui el van respectar i admirar, el detesten, sobre tot aquells als qui l’entitat que presidia el van fer subscriure participacions preferents, una de els estafes legals més grans que hi ha hagut al nostre país en les darreres dècades. Ara mateix Serra és una burda caricatura d’allò que va ser en la seva plenitud política. Així és desprestigia un partit polític. 
Per cert, sabíeu que al consell d’administració de Catalunya Banc hi havia dos representants de les nostres terres i, per tant, estan imputats?