diumenge, 27 d’octubre del 2013

LA FATARELLA 1938. Primer dia de rodatge (26 doctubre de 2013)



Finalment, ahir va començar el rodatge del curtmetratge la Fatarella 1938 basat en el meu microrrelat El último cigarrillo, que vaig escriure l’estiu de 2011 per a participar en un concurs que sobre el tema de la Gerra Civil Espanyola va organitzar la Cadena SER.
El realitzador ampostí Pau Bertomeu (Delta Produccions) es va interessar per a poder portar-lo a la pantalla encara que fos en petit format.
Després d’una intensa campanya de promoció a la recerca de finançament, finalment, ahir es va començar a gravar a una casa de la Galera, concretament la casa de la Trini, al carrer Sant Vicent, al costat del barranc, més conegut com el paumeral, pel abundat nombre de palmeres que hi havia anys enrere.
En el número 10 del carrer es va gravar l’escena 0, on el noi que se’n va al front de la Batalla de l’Ebre, s’acomiada de sa mare. És una escena molt trista i que posarà l’espectador en situació abans de que es desenvolupin els fets. La casa construïda a finals del segle XIX està pràcticament intacta i l’enregistrament es va fer a una de les alcoves.
Després de dinar a una finca dels pares de Pau, on sa mare Rosa ens va fer una magnífica paella, trasllat a la Fatarella per enregistrar l’escena final. El canvi de temperatura va ser brutal. Mentre al migdia a la Galera hi havia uns 30º, per la nit a les trinxeres de la Fatarella en teníem 18º.
Avui es farà (de fet ja s’està fent) el segon dia de rodatge a Santa Coloma de Queralt i a Igualada. Allí es rodaran les escenes intermèdies.