dimarts, 29 d’octubre del 2013

OSÀCAR, CAMPS I…

El fiscal del cas Palau de la música demana 27 anys de presó per a Millet i Montull i 26 per a la filla del segon, però també 7 anys per a l’extresorer de Convergència Daniel Osàcar i 3 per a l’exdiputat Jaume Camps. Conclou el fiscal que a CDC, a part dels dos citats hi havia d’haver més gent que sabien del finançament il·legal del partit, però diu que aquest punt no s’ha pogut esbrinar. Evidentment dóna per fet la relació a 3 bandes que hi va haver entre el Palau de la Música, CDC i Ferrovial, una empresa constructora a qui la Generalitat convergent li va atorgar diversos contractes.
I jo em pregunto: I entre les persones que sabien del finançament il·legal (segons el fiscal del cas) de Convergència, estava Jordi Pujol? I Arturo Mas? Encara que el fiscal diu que no ho ha pogut esbrinar, permeteu-me el benefici del dubte. Jo crec que si que ho sap, però no ho vol dir... Per què?
Hi ha coses que criden l’atenció i fan que més d’un ciutadà de Catalunya hi vegi gat amagat. Si, com diu el fiscal, CDC es va emportar 6,5 milions d’euros de l’espoli del Palau de la Música, perquè aquesta institució els eximeix de tota responsabilitat? Torno a preguntar: Qui hi ha al darrere? Tan important és el càrrec que ocupa que se’l vol exculpar de tot? Com si no hi fos...
I una darrera pregunta: Per què el Parlament de Catalunya (amb els vots en contra de CDC, però també del seu soci de govern (TAMBÉ DEL SEU SOCI DE GOVERN) s’ha oposat reiteradament que el President Mas doni explicacions i que es formi una comissió d’investigació sobre el tema. Sóc de l’opinió que les comissions d’investigació parlamentàries rarament serveixen per a res, però al menys els diputats de l’oposició tindrien accés a determinada informació (segurament confidencial) que ara no poden tenir.
Aquest cas és una altra demostració del descrèdit que tenen una bona part dels nostres polítics. Per a evitar-ho, hi poden haver diverses fórmules: primàries vinculants a tots els partits obertes a militants i simpatitzants, llistes obertes i limitació en el temps de l’activitat política. I, evidentment prohibició total de qualsevol tipus de finançament privat i un control més rígid per part dels organismes responsables de la Generalitat i/o govern central.
Però com són els mateixos representants polítics els qui ho han d’aprovar, dubto molt que els partits anomenats grans hi estiguin d’acord.
Per tant, des del meu punt de vista, NO HI HA SOLUCIÓ!