dimarts, 22 d’octubre del 2013

L’ALCALDE DE BATEA VOL FER UNA CONSULTA. SERÀ LEGAL?



L’amic Joaquim Paladella, alcalde de Batea, està indignat. Segons sembla volen tancar el centre de rehabilitació que depèn del Departament de Salut de la Generalitat i passar els pacients a un centre privat regit per una fundació privada, concretament la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI que té el domicili a la mateixa població de la Terra Alta.
Afegia la informació que he pogut escoltar a la SER que l’actual servei de rehabilitació gaudeix d’unes millors instal·lacions que les que habilitarà la fundació privada en el cas de que, finalment, se’ls hi acabi concedint.  
A tal extrem ha arribat la polèmica que l’alcalde (UPTA-PSC) vol fer una consulta entre els veïns del poble sobre si estan d’acord que es privatitzi el servei rehabilitació.  
I ara venen les preguntes:
Permetrà la Generalitat fer la consulta?
Serà vinculant? Es a dir, la Generalitat acceptarà el resultat si la població decideix que el servei de rehabilitació no s’hauria de privatitzar?
No sé el que contempla en aquest cas la llei de Consultes que va aprovar el Parlament de Catalunya i que va recórrer al Tribunal Constitucional el govern de l’Estat, però seria lògic pensar que el govern de Mas hauria de ser sensible a l’opinió majoritària de la ciutadania.
El que és segur és que el govern de la Generalitat (què té el suport d’ERC al Parlament) segueix afavorint amics i militants de Convergència en general i fa prevaldre els interessos d’un pocs als generals de la ciutadania.