dijous, 17 d’octubre del 2013

UDC DEL MONTSIÀ ES DESMARCA DE LA DIRECCIÓ NACIONAL

He escoltat a la SER que Unió Democràtica de Catalunya s’ha desmarcat de les directrius de la direcció nacional i assumeix les tesis independentistes, tal com ho han fet abans ERC i CDC, l’altre partit de, l’encara, federació nacionalista.
En un tall de veu he pogut escoltar a l’Antoni Obalat, president de la UDC al Montsià que apel·lava a la història del partit i Carrasco i Formiguera, el seu fundador.
A la comarca del Montsià ja havien existit diversos casos de discordança entre les agrupacions de diversos pobles amb la direcció nacional, sobre tot a l’hora d’arribar a acords per a formar les llistes amb CDC en diversos pobles. Recordo per exemple el cas d’Unió Canareva que van presentar una llista alternativa a unes municipals de fa uns 10 anys i, crec recordar també que a la Ràpita també hi va haver alguna disputa.
A les Terres de l’Ebre UDC sempre ha estat un partit molt minoritari si el comparem amb CDC (i que em perdoni el meu amic Joaquín del Pino si considera que no es així) Segurament, igual com passa a bona part de la geografia catalana, UDC sempre ha estat massa supeditat al partit gran; de fet als pobles petits, ni existeix.
A Amposta passa un cas curiós. Molts dels militants d’UDC que conec han sortit del mateix lloc: de l’assessoria de Ramon Maria Calduch (ara Adade) Durant diverses legislatures l’únic regidor al consistori ampostí d’Unió va ser Sisco Fosch Fornós, cosí germà de Ramon Maria Calduch Fornós.
Actualment els dos regidors que tenen a Amposta són treballadors d’Adade: Rosita Pertegaz i el propi Antoni Obalat. Pel que sé, no són els únics militants de l’assessoria.  
L’agrupació local d’Amposta bé podria dir-se Unió Democràtica de Calduch.