dijous, 17 d’octubre del 2013

L’ESTIMACIÓ AL CLUB I LA FELICITAT



Al programa de la Graderia de la Cadena SER debatien sobre la renovació d’alguns jugadors de la primera plantilla del Barça. Són diversos els jugadors que tenen que renovar properament: Iniesta, Piqué, Bartra, Montoya, Tello... (no sé si me’n deixo cap) Evidentment cada jugador és un cas diferent i, per tant, les negociacions amb el club estaran personalitzades a cadascú d’ells. Dels jugadors citats, alguns han nascut a Catalunya i, per tant, se’ls hi suposa una estimació al club. També Iniesta, pels anys que porta entre les diferents categories del club, també declara estimar-lo.
Des de fa mesos Iniesta, a través del seu representant, està negociant amb els representants del Barça amb la finalitat de renovar el seu contracte. Al principi fins i tot es va especular en que podria abandonar el Barça atret per alguna suculenta oferta d’un club europeu de primera fila, però el propi Iniesta ho va desmentir en una roda de premsa i va declarar el seu amor al Barça. I per què no s’ha tancat encara la negociació? Simplement perquè el jugador de Fuentealbilla vol més diners abans d’estampar la seva signatura al nou contracte. O sigui, l’estimació al club i els euros són magnituds directament proporcionals: a més milions (perquè de milions devem d’estar parlant, no?) més estimació. I com més diners i més estimació, més felicitat!  Dit així tot sembla molt simple.
Quantes vegades heu escoltat dir a un jugador quan acaba de fitxar per un club que està complint el somni de la seva vida? I quantes vegades heu vist trist a un jugador abans de renovar pel seu club? Si estic parlant de Cristiano Ronaldo? Sí, bé podria estar parlant d’ell.
A clubs grans com el Barça o el Madrid, difícilment veureu renovar a un jugador amb un contracte a la baixa. Com a molt si està arribant al final de la seva carrera i sap que tindrà continuïtat al club com a entrenador d’alguns dels equips inferiors del club o un altre càrrec a l’organigrama tècnic.  
Si el Barça (o un altre club) vol retenir un jugador no pot fer una altra cosa que apropar-se al màxim a les pretensions d’aquell. Ja sé sap que a tota negociació hi acaba havent un acostament de posicions. L’equilibri entre el que el que demana el jugador i el que ofereix el club serà sempre el punt en que s’acabarà signant el contracte.
Parlar de les renovacions dels altres jugadors esmentats sembla innecessari, ja que en tots els casos (si fa o no fa), el procediment és el mateix. Encara que dependrà molt del interès del club a l’hora de voler-lo retenir. Evidentment no és igual el cas de Piqué (ara per ara un jugador quasi que imprescindible a l’esquema de joc de l’equip) que el de Bartra (que ha jugat pocs partits encara que els que ha jugat ho ha fet força bé) o els de Montoya i Tello que sembla que aquest any no tenen la mateixa confiança que tenien amb Tito Vilanova.
Per acabar una darrera notícia que afecta al Barça però que res té que veure amb el que us he estat parlant fins ara. Segons informa el Periódico, Tata Matino s’ha emportat ràpidament a entrenar amb el primer equip a un jove jugador del filial que tot just acaba de debutar diumenge a la Segona Divisió A. El jove jugador va néixer a Barcelona però de pares de Mali i es diu Adama (quedeu-vos amb el nom) Segur que a hores d’ara també està molt feliç...