dimarts, 28 de gener del 2014

ASSEMBLEA AMB LIMITACIÓ DE TEMPS



Seguim amb els despropòsits de la casa gran d’Amposta.
Si ahir vareu llegir el meu comentari sobre com es fan les convocatòries per a les reunions i vareu trobar la situació un tant surrealista, avui us explicaré una nova situació inversemblant.
Com sabeu, divendres varem tenir l’assemblea general de la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta. Imagino que la majoria de vosaltres haureu assistit alguna vegada a una assemblea ja sigui d’alguna entitat, associació, club, etc. o, al menys, teniu una idea de com funciona.
A totes les assemblees hi ha un ordre del dia prèviament establert pel president amb els diversos punts a tractar: aprovació de l’acta de la darrera assemblea, renovació de càrrecs orgànics, memòria del passat exercici, objectius per l’actual, aprovació de pressupost, pressupost per a l’any en curs, altres temes, precs i preguntes... Tots aquests i algun més eren els que formaven part del ordre del dia de la nostra assemblea que, a sobre, té la peculiaritat de que hi ha dues juntes: la de govern i la tècnica. Pe tant, s’ha d’aprovar la gestió per partida doble i també els objectius per a la temporada.
Duració de l’assemblea? Indefinit, ja que no depèn només de l’extensió de l’ordre del dia, sinó també de les intervencions dels socis amb els consegüents torns de rèpliques i contrarèpliques que hi sol haver en aquests casos.
Com a president de la colla vaig demanar el passat 6 de gener l’auditori de l’edifici el Casal per al dia 24 a partir de les 7 de la tarda, ja que l’assemblea estava fixada per a les 7:30 en primera convocatòria i a les 8:00 en segona, tal i com és perceptiu.
En cap moment es va rebre cap comunicació oficial per part del responsables de l’ajuntament. Extraoficialment ens ho va comunicar la conserge de l’edifici que, a més ens va fer demanar els equips necessaris per a portar-la a terme: projector, pantalla i equip de so. Així es va fer.
Tot anava segons el previst i, de cop i volta, la conserge se’m apropa i em diu: Hauríeu d’anar acabant ja que el local només el teníeu concedit fins les 9 i ja són quasi les 10.
Com podeu pensar, la meva reacció va ser de sorpresa, però em va servir d’excusa per a demanar a l’assemblea diligència en les seves intervencions.
Remarco que, per part de l’ajuntament no se’ns va comunicar res: ni si se’ns havia concedit el local ni molt menys que ens limitessin el temps, ja que el segon punt implicaria per força l’existència del primer.
Finalment l’assemblea va acabar a les 10:30 després de donar les gràcies als assistents i emplaçant-los, segurament, a una propera assemblea general ordinària per aprovar el Reglament de Règim Intern de la colla.