dijous, 23 de gener del 2014

RAJOY DAVAN EL PROCÉS SOBIRANISTA... I D’ALTRES TEMES



Diu Rajoy que està disposat a fer el que sigui per estretir vincles amb Catalunya. Si aquests vincles són com els que en pretén adoctrinar el seu Ministre d’Educació José Ignacio Wert, els catalans estem apanyats.
El passat dilluns, Rajoy va ser entrevistat a Antena 3, una de els cadenes del grup Lara, per Gloria Lomana. Explicava Pepa Bueno a la SER que fins a 7 vegades va dir que no volia fer previsions de futur..., a les preguntes del periodista. O sigui, un Rajoy en la seva línia, es a dir, l’art de parlar (ni això) i no dir absolutament res. Al final del seu comentari la periodista dels matins de la SER li tirava per cara no haver dir res de com repercutiria en l’economia familiar les xifres macroeconòmiques que, el govern del PP diu que estan millorant tant.
També li van preguntar sobre la situació de Catalunya i en va parlar. No va aprotar res de nou, però al menys va respondre. Va dir Rajoy que té un pla per a impedir que Catalunya arribi ser un estat independent mentre ell governi. Però no el va explicar. Segons els experts el pla no és altre que usar la Constitució com a arma de destrucció massiva (el final de la frase és meu)
Com ha fet sempre, Rajoy, esperarà el desenvolupament dels fets i, sobre la marxa, improvisarà. Ja us dic jo que de pla no en té cap. Ni A, ni B, ni C. De moment, qualsevol pas que es faci des de Catalunya, s’aturarà al Congrés i si per algun motiu s’esquiva el parlament, es presentarà recurs al Tribunal Constitucional on hi ha una majoria de jutges afins a la seva ideologia i de la resta, l’altra gran majoria són afins al PSOE i, per tant, tampoc cal esperar que es decantin per donar suport a les pretensions catalanes. Ja tenim precedents (desgraciadament) que apunten cap aquesta direcció.
Abans del comentari de la Pepa Bueno, un altre periodista de la SER, també li retreia unes altes paraules que havia dit Rajoy durant l’entrevista al preguntar-li per la Infanta. Deia José María Izquierdo, al seu microespai El Ojo Izquierdo que Rajoy no hauria d’haver dit que estava convençut de la innocència de la infanta i que les coses li anirien bé...; ja que aquestes paraules sé li poden girar en contra. Si finalment la infanta Cristina en surt ben parada, sempre hi haurà qui digui que ha estat gràcies a les pressions fetes des de l’executiu (de la Casa Reial també, per suposat)