dimarts, 21 de gener del 2014

TALLEN EL CARRER ULLDECONA DE TORTOSA



A l’hora d’esmorzar estava tallat el carrer Ulldecona de Tortosa per repintar la senyalització horitzontal de la zona i, també completar-la.
M’explico. Des de fa anys, al carrer Ulldecona hi ha diversos passos de vianants (o zebra) que per culpa de passar-hi per sobre la gent, els cotxes, però també el temps, acaben per desaparèixer i, de tant en tant, necessiten ser repintats. Fins aquí res d’anormal.
En arribar a l’encreuament amb el carrer la Ràpita, un mic me’n ha fet adonar que havien pintat una fletxa al terra com si, a partir d’ara, en aquest punt no es pogués girar cap a l’esquerra. De no ser així, el més normal és que s’hauria d’haver pintat una doble fletxa (cap avant i cap a l’esquerra) El mateix passava a la cruïlla amb el carrer Llarg de Sant Vicent. A partir d’ara no es podrà girar cap a la dreta? 
 
Si així fos, el més normal és que s’hagués de completar la senyalització amb senyals verticals que indiquessin el canvi de normativa. Caldrà veure que passarà en el futur.
Però el més greu estava per arribar. Hi ha vegades que tens les evidències davant i no te’n adones. Ja m’havia incorporat al meu lloc de treball i, en passar per davant, el meu amic s’ha apropat i m’ha dit: 
 
-Ja te’n has adonat que en tallar el carrer, han tallat l’entrada d’urgències de l’Aliança (ara Clínica Terres de l’Ebre)?    
 
No. El cert és que n’hi se’m havia acudit. També m’ha dit que ha vist sortit un cotxe de l’aparcament del darrere de la Nissan i que durant molts d’anys va ser taller de la SEAT i que, en veure el carrer tallat es preguntava en veu alta què és el que havia de fer...
Al final ha optat per la solució més raonable: anar en la direcció del carrer i esquivar com ha pogut les cintes col·locades pujant per damunt de la vorera.
Imagino que els operaris que han tallat el carrer seguien ordres del cap de la brigada, però fos qui fos qui hagi pres la determinació de tallar-lo per tots dos costats, sé li hauria de preguntar baix quin criteri ho ha fet i si és normal deixar sense servei l’entrada d’urgències de una clínica i atrapats els cotxes que estaven aparcats o dintre dels pàrquings de la zona.
Molt normal no és.