dimecres, 15 de gener del 2014

BURGOS SÉ SUBLEVA



Després de tots els casos de corrupció que han sortit a la llum durant els darrers anys i que han arribat a esquitxar fins i tot a la Corona, tot feia pensar que els polítics intentarien passar el més desapercebuts possible per evitar suspicàcies.
Però no ha estat així en tots els casos i sembla ser que hi ha qui, fent valer la seva majoria absoluta vol imposar per la força la seva raó en contra de la dels ciutadans afectats que són, cal recordar-ho, els que van escollir-lo a les passades eleccions.
Però si això no és suficient, la raó de l’alcalde vol que es facin unes obres de reconversió d’un carrer en una rambla ara que, segurament, aquests diners es podrien destinar a d’altres finalitats molt més solidàries i esperar temps millors per a portar a terme.
Estic parlant de Burgos, una ciutat més coneguda per ser la capital de província del poble natal del Cid Campeador i capital de l’Espanya nacional durant la guerra civil que per esdeveniments molt més recents.
Però sembla ser que l’alcalde vol passar a la posteritat i, per aconseguir-ho, la millor manera es parli d’ell i ja sé sap que diu la dita: l’important és que parlin de tu encara que sigui malament.
Les protestes dels veïns en contra d’un projecte que creuen innecessari i d’un alcalde al qui consideren un cacic, fa diversos dies que duren. La reconversió d’un carrer en rambla no hauria de comportar cap problema. A tothom li agrada que humanitzin els nostres carrers i places. Però si això comporta la supressió de centenars de places d’aparcament públic i, que a partir d’ara, passaran a ser privades, ja que la construcció de la plaça va lligada a la construcció d’un pàrquing soterrat i, per tant, els veïns que ho vulguin, hauran de comprar una plaça per al seu cotxe, t’acaba per posar la mosca darrere de l’orella i, de pas, de mala llet. I més si saps que l’empresari que ha de fer l’obra i quedar-se amb el pàrquing ha estat imputat pel cas Gürtel.
Sense venir a compte, ahir pel matí, en anar a pagar a una botiga, m’ha dit la dependenta:
-Què et sembla el que està passant a Salamanca?
-A Salamanca? No vols dir Burgos?
-Això. Es diu que si pot ser l’inici d’una gran revolta general...
Ja m’agradaria! Per molt bones notícies econòmiques que ens vol fer empassar el govern, la realitat del país és ben diferent. L’atur no acaba de baixar i les previsions per a final d’any (segons De Guindos) es situarà en torn al 25%, una taxa encara massa alta per a començar a donar bots d’alegria. I aquesta situació afecta molt l’economia del país. Per una part, l’estalvi de les famílies cau i es situa en quotes molt baixes, per tant, amb aquesta dada a la ma, s’entén perfectament que el consum no pugui augmentar, per això la inflació no es comporta de la manera que caldria i caldrà abaixar els interessos per mirar d’estimular l’economia.
Per tant, fins que, realment, no es vegin els anunciats brots verds, qualsevol protesta ciutadana seria del tot justificable. Però tan justificable com improbable, ja que sembla que el conformisme s’ha apoderat de la majoria dels ciutadans. 

Després d'escriure aquest article, l'alcalde de Burgos ha fet paralitzar les obres i diu que vol reunir-se amb els veïns. Caldrà veure com acaba aquesta història. 
De moment cal felicitar-los per la batalla guanyada al cacic.