divendres, 30 d’agost del 2024

HISTORIETES DE L'AMPOSTA PROFUNDA XXI


Historietes de l'Amposta profunda' va ser creat per a explicar aquelles xafarderies que passen a Amposta que mai surten publicades a cap mitjà de comunicació, però com es diu vulgarment 'Amposta en va plena'.

L'última historieta que m'han explicat va passar ja fa un mes durant l'acte d'inauguració de l'exposició sobre els '80 anys de la Clínica Arrossera d'Amposta'.

Com que l'exposició es va fer al Museu de les Terres de l'Ebre, l'acte es va fer a una saleta de la planta baixa que, des del meu punt de vista resultava del tot insuficient.

Es va convidar i reservar cadira als 3 exalcaldes d'Amposta, a saber, Joan Maria Simó, Joan Maria Roig i Manel Ferré.

Tot i arribar prompte, en veure la sala com s'anava omplint de gent, vaig decidir quedar-me al vestíbul. Si us he de dir la veritat, llocs així quan hi ha més gent de la que hi toca, m'angoixen.

Amb l'acte ja començat (o a punt de fer-ho, no sabria dir) va arribar l'alcalde Simó a qui vaig saludar. Alguns dels que hi havia fora també ho van fer i li van anar a preguntar el motiu de la seva coixera i de per què s'ajudava d'una muleta per a caminar. Finalment, va decidir entrar i vaig continuar fora fent des d'allí fotos per a Vinaròs News.

Setmanes més tard, me'n vaig assabentar (m'ho van dir dues persones) que l'acompanyant d'un dels altres alcaldes en veure que Simó no hi era i que ella havia de buscar un altre lloc per a asseure-se apartada del seu marit, va arrancar la targeta amb el nom de 'Josep Maria Simó' per a poder-se asseure ella.

Tants anys com a 'primera dama' i quina poca classe... 

AMPOSTA. FESTES MAJORS. 3a Trobada de vehicles clàssics 9

ENTREVISTA A MARIA PEROLADA PUBLICADA A LA REVISTA NÚVOL

https://www.nuvol.com/llibres/assaig/descobrint-cinteta-rodriguez-tomas-heroina-desconeguda-394308 Cinteta Rodríguez Tomàs, la supervivent desconeguda de Ravensbrück 

ESTRASBURG 15