dimecres, 2 de desembre del 2009

L'EQUIP DE GOVERN D'AMPOSTA DEMOSTRA SER MOLT POC AGRAÏT


Us deia no fa gaire que la Revista Amposta és l’altaveu de CiU i que pot disposar els seu espai (mitja pàgina, com els altres dos grups de l’oposició) a fer “oposició”. Això és el que ha passat en el número que dedica a la Fira Amposta d’aquest any. Després de parlar extensament de la Fira de d’altres accions de govern com l’ampliació de l’Hospital Comarcal o les beques de transport que s’atorguen als estudiants que aproven el curs, al seu espai, en negreta, s’hi pot llegir: “El Pla E no soluciona els problemes del finançament dels Ajuntaments (sic), ni consolida l’ocupació ni impulsa l’economia sostenible”. Després explica la intervenció del senador espanyol davant el Senat on demanava un finançament més just per als ajuntaments i recordava la vella reivindicació del 50-25-25 (o sigui, de tots els impostos que es recapten, el 50 % per a l’estat, el 25 per les CC.AA. i la resta, l’altre 25 % per als ajuntaments)
Sense haver-se arribat mai a aquest percentatge, és cert, els experts ja diuen que ha quedat desfasat, ja que cada cop tant les CC.AA. coms els ajuntaments tenen més competències i això vol dir que precisen d’un millor finançament. Potser a hores d’ara seria molt més just un 40-30-30.
Dit això m’agradaria dir que, quan t’arriben uns diners, en principi no previstos, cal ser-ne agraït. I això no passa a l’Ajuntament d’Amposta, ja que el seu equip de govern i, segons pareix, qui encara “hi pinta molt a l’ombra”, no volen reconèixer el bé que van els diners del “pla Zapetero” que han arribat a Amposta. Gràcies a aquesta partida suplementària de 3, 5 milions d’euros, des de l’ajuntament ampostí s’estan portant a terme obres començades des de fa diverses legislatures (cas del parc dels Xiribecs), reivindicades per l’oposició socialista (carrer Verge del Pilar i piscina descoberta) o altres obres ideades pel propi equip de govern de CiU com ara el cobriment de pistes poliesportives, urbanització del canalet de la Ràpita, així com diversos carrers més d’Amposta. I hem de ser clars, totes aquestes obres no s’haurien pogut portar a terme sense els diners que han arribat de Madrid.
Segurament el “Pla E” no serà “la solució de les solucions”, però és evident que ha donat una petita empenta a l’economia i ha evitat més atur. En quan al terme “sostenible” que es pot llegir al titular, cal fer èmfasi de l’oportunisme que ha tingut el redactor del comentari tot aprofitant l’anunci del President del Govern Espanyol del seu pla d’economia sostenible presentat ahir mateix al Congrés de Diputats per a sortir-nos-en de la profunda crisi econòmica que sumeix l’estat, el nostre país i la nostra ciutat.
Per acabar només dir que, les obres que s’estan portant a terme gràcies al pla esmentat, passaran a forma part de la “partida del ‘deure’” del nostre equip de govern. Seran (de fet ja ho són) obres on l’equip de l’actual alcalde podrà inaugurar i posar-se les medalles pertinents i sentir-se orgullosos. Fins ara, quan l’alcalde ha fet algun “discurset” dels que tant li agraden fer, encara que no hi vingués al cas, ho ha anunciat com a inversions que s’estan fent a Amposta sense nomenar mai que es poden fer gràcies a la inversió de l’Estat.
Si CiU governés Catalunya (que no ho fa) i fos la Generalitat la que ens “donés” aquests diners, segurament la propaganda que se’n faria es podria sentir de molt més enllà dels límits territorials.
Després en diran sectaris...

(A la imatge el carrer Verge del Pilar)