diumenge, 16 de setembre del 2012

CATALUNYA, UNA MONARQUIA?



Jordi I (també conegut com a Jordi Pujol -per si no l'havíeu conegut)


Va dir Mas que quan Catalunya esdevingui independent no ha de ser necessàriament una república.
Es clar, davant d’afirmacions com aquesta un només es pot preguntar: Llavors, què serà, una monarquia?
Amb el joc aquest de la puta i la Ramoneta (l’aneu coneixent, oi?) CiU mai s’ha declarat republicana. Evidentment si li preguntes si són borbònics, la resposta serà un no rotund. Llavors què són? Algú m’ho sabria explicar?
Em van dir que podria tenir un estatus com Andorra que no és una república. Ràpidament vaig respondre: No, impossible, Andorra és un principat!
El principat d’Andorra, un país que esdevingué independent l’any 805, fins i tot abans de la creació de Catalunya. I perquè és un principat? Perquè en teoria, els caps de l’estat són dos prínceps. El bisbe de la Seu d’Urgell i el president de la República Francesa (fixeu-vos quin contrasentit), encara que a la pràctica, i des de no fa gaires dècades, és una democràcia que escull els seu propi president del govern.
Imagino que CiU voldria que Catalunya esdevingués una espècie de monarquia i que la presidència de la Generalitat anés passant de pares a fills o com a molt, que la línia successòria anés a parar a algú de la seva absoluta confiança. Es a dir, qui va ser el primer president de la Generalitat moderna, després de l mort del dictador? Segurament tots respondreu que Jordi Pujol. Cert. Jordi Pujol i Soley, potser caldria nomenar-lo Jordi I va ser qui va succeir a Josep Tarradellas, el darrer president de la Generalitat a l’exili i també, durant la transició fins que a la primavera de 1980 es van fer unes eleccions per a escollir el nou Parlament sota l’emparament del govern d’Espanya.
Després de molts de prínceps. Roca, Pujals, etc., Jordi I es va decantar (veient que passava el temps i el seu fil predilecte encara no estava preparat) per un dels seus homes de màxima confiança Arturo Mas (Arturo I) que, segurament, està fent més un paper de regent que no de comte català. Ja sabeu que els monarques catalans eren els comtes de Barcelona, fins el regnat dels Reis Catòlics Isabel i Fernando (que curiós, com els gegants d’Amposta!)
Per tant, el següent en la línia successòria hauria de ser Oriol Pujol (que en cas de regnar ho faria amb el nom d’Oriol I) Així, d’aquesta manera, la nissaga convergent podria perdurar durant moltes i moltes dècades (de fer Jordi I ja va ser comte-rei durant 23 anys)
Curiosament, ERC (aquest si que són republicans, qui ho podria negar) el hi poden donar suport sempre que fos necessari (l’Heribert Barrera ja els hi va donar l’any 1980) Quina contradicció, no?
I com totes les històries de reis i prínceps caldria acabar-la amb allò de vet aquí un gos, vet aquí un gat que aquest conte s’ha acabat...
Però... Resulta que a Oriol Pujol li ha sortit un afer que el relaciona amb una xarxa de concessió d’estacions d’inspecció tècnica de vehicles i, si no es soluciona tot aquest enrenou, igual ho te magre.
Però com sempre hi ha un pedaç per a un esgarro, mentre, es podria anar a buscar a Iñaqui Urdangarin, que no és de sang reial, però que està emparentat amb la Corona Espanyola i com que és basc i torna a viure a Barcelona, igual ho acceptaria de bon grat. Això si, sempre que abans també solucioni els seus enrenous judicials, però segurament, la intervenció del seu sogre podria fer que tota aquesta història tingués un final feliç.
Tampoc seria el primer cop que els catalans anem a buscar el successor reial fora de Catalunya. Ja es va fer amb Ferran d’Antequera (Ferran el Catòlic) i després ens va imposar a Felip V.
Us imagineu per un moment que se’ns imposés a José María Aznar. Quin cangueli, tu!!!
Potser deixar-ho com està encara que de tant en tant, des de Madrid, ens governin els populars... i els socialistes...