dissabte, 1 de setembre del 2012

EL QUE VE





De sobte és com si l’estiu s’hagués acabat. El calendari només marca l’1 de setembre, per tant encara queden més de 20 dies per a que acabi l’estiu i comenci la tardor.
Jo crec que els temps també s’ha volgut soli8daritzar am la gent i acompanyar-la en aquest moments tant trists.
Avui 1 de setembre ha pujat l’IVA de quasi tot. En alguns casos del 8 al 21. Una pujada tant inèdita com aberrant. És l’enèsim incompliment de Rajoy i a sobre amenaça en que l’any que ve no apujarà ni l’IVA ni l’IRPF. Si fos un govern coherent ens el creuríem, però a Rajoy i els seu no. Quan diu blanc vol dir que acabarà dient negre i a l’inrevés. Més que un govern és un grup d’ineptes i mentiders que no tenen cap categoria per a governar.
La propera tardor hauria de ser decisiva a l’hora de prendre decisions sobre el futur del nostre país. Però fa temps que sóc pessimista i no crec que s’acabi prenent una gran mesura que pugui afavorir als ciutadans en general. Això sí, els diners que es neguen per a la sanitat, educació, cultura, etc., van a parar sempre a mans del mateixos: de la banca. És per a l’única cosa que sembla que hi ha diners. D’on surten. Jo crec que la mateixa banca expedeix pagarés que després de donar la volta tornen al mateix lloc. Era el que feia Ruiz Mateos a RUMASA i és el que fan els grups d’empreses quan els hi manca liquiditivitat.
La tardor també pot ser transcendental per als catalans. A hores d’ara encara no sé si tindrem pacte fiscal, serem independents o vindrà un coronen colpista a posar-nos ferms a tots. Però ara rai que tenim els Mossos d’Esquadra que vetllaran per a que això no passi. A la guerra teníem carrabiners i guardes d’assalt i no varem poder aturar el feixisme.
El dia 11, que com aquell que diu ja el tenim a tocar, els catalans i les catalanes tenim una gran fita: la manifestació de Barcelona. No importa que siguis poc o molt independentista, nomes cal que et sentis català (més català que espanyols, com es diu en algunes enquestes) Espanya, és cert, fa molts anys que ens espolia, però no tan sols fiscalment sinó que ens intervé poc a poc i intenta retallar-nos la cultura i la llengua. La sentència del Tribunal constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia va ser un clar exemple del control que volen exercir de Madrid.  
Ara amb el rescat fiscal que patirem el control encara serà més gran. Segur. Des d’un govern centralista (xovinista li diuen a França) encara ens oldran lligar més de mans i de peus per a que no poguéssim moure’ns excessivament.
Per això cal anar a Barcelona. Amb bus, tren, vaixell, avió o a peu. És ben bé igual. Cal anar-hi i punt.
Això sí. Tampoc és que calgui anar de la ma de ningú. Que cadascú defensi les seves pròpies conviccions. Cal fer pinya per la nostra nació.  
Després, passada la manifestació, ja ho veurem. Igual Catalunya es converteix en un gran cap de concentració.