dilluns, 12 de desembre del 2011

TRESORS DEL BOSC DE JOAN PANISELLO A AMPOSTA



Ahir vaig anar a veure l’exposició de ceràmica de l’amic Joan Panisello. Malgrat estar invitat (tan per part de l’ajuntament d’Amposta com pel propi artista), no em va apetir anar al vernissatge (tal com es diu ara) i ho vaig voler fer un altre dia paer a poder veure l’obra amb molta més tranquil·litat i també conversar amb l’autor.
Joan Panisello exposa des de el dia 2 de desembre a la sala d’exposicions de Catalunya Caixa (Fundació Caixa de Tarragona), a l’avinguda Alcalde Palau d’Amposta. L’exposició porta per nom “Els tresors del bosc” i és molt similar a la que va fer allà pel mes de maig a la Galeria del Quadre de Tortosa. La tècnica que usa Panisello es diu “rakú”.
A l’entrar em va cridar molt l’atenció la primera peça que es troba a l’esquerra. Després d’atendre a uns altres amics, Joan ens va explicat que aquella obra estava feta amb un tros de tronc d’olivera i ceràmica. La combinació em va semblar excel·lent. La resta de l’obra és senzillament fantàstica.
Abans de marxar ens va donar un catàleg i ens va dir que moltes de les fotografies que s’hi poden veure són de Mariano Cebolla. Què dir d’aquest fotògraf? Fa pocs dies ja us en vaig parlar ja que les seves fotografies il·lustraven un reportatge sobre les oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia. Cebolla és un magnífic fotògraf de la nostra terra, sobre tot en temes de natura.
Altres fotografies són d’aficionats i ens va sobtar quan ens va dir que alguna és de Marc Garcia, un antic companys de classe de mon fill.
Personalment us convido a visitar l’exposició i penso que no us defraudarà. La podeu veure totes les tardes (menys els dies 25 i 26) de 7 a 9 i fins el 28 d’aquest mes.










  
   

1 comentari:

Joan Panisello ha dit...

Gràcies, Joan. Per a mi també va ser un temps interessant el que varem passar a la sala d'exposicions entre preguntes i respostes entorn a les obres exposades i també al voltant del seu procés de cocció.