dimecres, 14 de desembre del 2011

NI DINERS NI PAPERS



El govern de Zapatero no podia acabar pitjor la legislatura respecte a Catalunya. L’altre dia la ministra Salgado va dir que no pagaria a Catalunya els 759 milions d’euros que contempla una disposició transitòria de l’Estatut i que sé li reclama des del govern català.
Tampoc accedeix a retornar una remesa més dels papers confiscats durant la guerra civil a organismes, associacions, empreses i particulars i que estan custodiats (sembla ser que a pany i forrellat) a l’arxiu de Salamanca i que s’havia acordat amb la ministra Sinde la devolució només fa uns mesos.
Encara que el govern actual (socialista) estigui en funcions, si les decisions no depenen de iniciatives noves, sinó que són fruit d’acords anteriors a la dissolució de les respectives cambres, no tindria que haver-hi cap problema per a que es complissin.
Per molt socialista que sigui (què ho sóc), sempre he anteposat la defensa de Catalunya davant qualsevol injustícia provinent de l’estat espanyol. Per tant, m’uneixo a les veus que, des d’aquí reclamen tant els diners com els papers!
Ara bé, dit això, em sembla una presa de pèl l’actitud de l’actual govern de la Generalitat presidit per Arturo Mas quan diu que “de no arribar els 759 milions d’euros, no es podran pagar les pagues extres del funcionaris autonòmics”, ja que els diners que es volen reclamar via judicial són per a fer inversions. Als pressupostos, els diners que destinats a les diferents partides no poden passar d’unes a les altres “alegrement”. No funciona així.
Per tant, la Generalitat no pot destinar els diners a pagar nòmines, sinó a fer inversions que, no dic que no siguin importants, però no són salaris dels seus treballadors.
Les actituds d’alguns consellers em semblen demagògiques i, fins i tot, voregen la mentida.
Per acabar-ho d'arrodonir, el diputat del PP Enric Millo ha culpat el govern de la Generalitat de "no fer els deures", ja que, segons ell, no tenen els corresponents convenis signats i, sense això, no poden reclamar els 759 milions. Homs, sense acabar-li de donar tota la raó, ha reconegut que, efectivament, mancaven signar alguns documents.