Fa unes setmanes, va sorgir una iniciativa anomenada “divendres negres” (“viernes negros”, en castellà) que consisteix en que els treballadors de l’Agència Tributària acudíssim a treballar vestits de negre com a protesta pel “deteriorament dels serveis públics”.
No podria dir exactament on va començar la iniciativa, però hi ha diverses delegacions (entre elles els serveix centrals de Madrid) i administracions d’arreu de l’estat que l’estan secundant. Avui ha estat el primer divendres que l’hem fet a Tortosa.
Dels quaranta i pocs treballadors que
som (durant la renda tenim el reforç d’alguns contractats laborals), una
trentena hem acudit a treballar total o parcialment amb roba negra. (fins
i tot algunes de les contractades ) Qui veu el “panorama” des de fora,
comenta que impressiona veure tanta gent de “dol”.
No és segur que aquesta protesta porti
en lloc, però al menys quedarà constància del nostre malestar.
En èpoques de crisi és quan tothom gira els ulls cap els funcionaris, un col·lectiu tradicionalment mal pagat (recordeu la dita? “Passes més gana que un mestre d’escola”) i què, això sí, al llarg de la història hem assolit uns drets que no tenen els que treballen a l’empresa privada (dies de lliure disposició o “moscosos”)
Però res és gratuït. Els “moscosos” es van aconseguir gràcies a les negociacions entre els sindicats dels treballadors i la pròpia Administració que, en temps de la UCD no podia apujar-los el sou, en contrapartida, els hi va donar aquests dies de “festa”.
De vegades, aquests drets dels que gaudim els funcionaris (i treballadors de les diferents administracions), els han acabat gaudint també els treballadors de les empreses privades. Nosaltres hem estat pioners, però hem obert la porta. Per tant, qui va en contra dels treballadors públics, s’equivoca. Els treballadors públics no som els enemics. Els treballadors públics no tenim culpa de la crisi. La crisi l’han provocat uns altres, sovint molt millor vistos perquè van amb americana i corbata.
El deteriorament dels servis públics suposa el deteriorament de l’estat del benestar.
Qui tira pedres contra la seva pròpia teulada? Els necis o els bojos.
...
Los VIERNES DE NEGRO surge por convocatoria de las diferentes secciones sindicales en el Ayuntamiento de Madrid, hace unos meses. Para que la convocatoria llegue a todos los compañeros y compañeras del Ayuntamiento deciden no llevar ningún tipo de símbolos ni logos referentes a los sindicatos. La acción está completamente apoyada por la Secretaría de Local y Servicios a la Comunidad de la FSP- UGT Regional de Madrid. Asisten al trabajo vestidos de negro y a las 12h del mediodía realizan una concentración en la puerta de todos los centros del Ayuntamiento de Madrid. Al primer viernes negro asisten y sale en las fotos el Compañero Secretario Federal de la FSP-UGT Julio Lacuerda Castelló (conseguiré las fotos).
Que nadie se atribuya una iniciativa "espontánea" sino que lo que han hecho es copiar una idea y unas fotos que llevan meses circulando por las redes sociales y por internet. Las primeras fotos están en la web de la página de la FSP-UGT de Madrid.
Adjunto NOTA DE PRENSA EN "EL PAIS" DEL DIA 24 DE MAYO. Existen fotos y acciones anteriores a esa fecha. Sí navegas por internet encontrarás centenares de fotos, concentraciones, manifiestos y convocatorias. En la Comunidad de Madrid existen dos mareas, la MAREA VERDE en el sector de Educación y la MAREA NEGRA en el sector de Local. Es similar a nuestro "NO A LOS RECORTES" con todas las concentraciones y manifestaciones que están realizando los sindicatos en Valencia y que se inició con la manifestación del día de 26 de enero. Estas acciones sindicales surgen a iniciativa de UGT, CCOO, CSIF, INTERSINDICAL VALENCIANA Y SATSE, tras los recortes de la Generalitat Valenciana anunciados por su Conseller Sr. Vela, a quien instamos su DIMISIÓN.
Este tipo de acciones, manifestaciones y concentraciones acordadas y consensuadas por las organizaciones sindicales más representativas, no pueden surgir de un movimiento espontáneo, en todo caso hay gente que suma a ellas y quien participa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada