dimarts, 5 de juny del 2012

GALA FIRA TOTS




El balanç dels 3 dies de la “gala Fira Tots” que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Amposta, concretament a la zona del castell, s’hauria de fer des de la pròpia organització o el que és el mateix, des de la Federació de Veïns d’Amposta.
Però des de la meva modèstia posició, crec estar capacitat per donar-ne, al menys, unes pinzellades, de com va anar l’esdeveniment.
Hi vaig estar dues vegades, dissabte i diumenge, sempre per la tarda. Diumenge, una vegada va escampar i va fer bo, el recinte del castell estava ple com un ou. Sense dubte força més gent que dissabte.
Des de l’organització, una opinió era unànime: l’enuig dels membres de l’ajuntament al veure que una associació, sense el suport institucional de l’ajuntament, podés organitzar una festa com la que es va dur a terme. Sembla, sobre tot, que el neguit estava relacionat amb el cost.
Recordem que només dues setmanes abans s’havia fet la quarta festa del “Mercat a la Plaça” o la recreació de l’Amposta de començaments del segle XX. Sembla ser que el cost anunciat des de l’ajuntament anava pels voltants de 60.000 euros.
En canvi, la tornada a l’Edat Mitjana, a l’època de la Castellania d’Amposta, amb els cavallers de l’Ordre de l’Hospital com a protagonistes, sembla ser que va tenir un costa molt inferior, força inferior. Sense acabar-m’ho de concretar, un membre em parlava d’un cost de “11 vegades menys”, mentre que un altre em va dir que “6 vegades inferior”. I mentre un no volia que sé sabés, l’altre deia tot el contrari i volia donar-li la màxima publicitat. 
Parlant de publicitat, si d'alguna cosa es queixava l'organització és de la poca publicitat institucional que s'ha fet. A la web de l'Ajuntament d'Amposta no  va aparèixer i a l'agenda cultural, a dures penes. Pràcticament ho havies de buscar amb lupa.  
Però sense dubte, la gran pregunta és com una federació veïnal s’havia atrevit a organitzar un acte com els que varem poder veure a Amposta entre divendres i diumenge, però sobre tot, d’on va treure els diners en una època de retallades i de manca de subvencions oficials.
Sigui com sigui, la Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta va poder-ho fer i, per tant, cal treure’s el barret davant els organitzador i felicitar-los per l’èxit assolit.
Ah! Quasi se’m oblidava: Dintre de dos anys tenen previst organitzar-ne un altra amb una temàtica diferent: ELS ROMANS.