dilluns, 11 de juny del 2012

LA PREGUNTA DEL DIA 11-06-2012





Qui avala l’avalador? 

Fets contrastats: Europa ha rescatat el sistema financer espanyol amb una injecció de 100 milions d’euros que ha avalat l’estat espanyol. 

El govern d’Espanya signarà l’aval en nom de tots els espanyols, presents i futurs, ja que les futures generacions també hauran de fer front a la devolució de les quotes d’amortització d’aquest capital més els interessos, que seran entre el 3 i el % (a hores d’ara encara no sé sap)  

I què caldrà per a poder retornar-ho en els terminis previstos?
Sobre tot un impuls a l’economia que permeti tornar créixer. 

I què cal per a què el creixement sigui una realitat?
S’ha d’estimular el consum intern i fomentar l’exportació. D’aquesta manera la industria tornarà a crear ocupació que, a la vegada, es convertiran en consumidors potencials  dels productes fabricats. 

I per això és necessari que la banca obri l’aixeta del crèdit. Això sí, s’hauran d’acostumar a no tenir beneficis durant molts d’anys, ja que primer hauran de tornar el préstec. 

Si no és així, la banca difícilment podrà fer front a les exigències, el govern haurà de fer efectiu l’aval i continuaran les retallades i les polítiques d’austeritat. I l’enfonsament definitiu de l’estat del benestar.  

Són principis bàsics, molt bàsics d’economia.