dilluns, 18 de juny del 2012

EL GREU PROBLEMA DE "MÉS EL RETALLADOR"


Des de fa mesos Més, el Retallador té un problema greu. I aquest problema no és la incapacitat manifesta de governar (potser es que ho tindria tan fàcil com Papa Pujol), sinó (i ho dic per enèsima vegada), és l’haver-se quedat amb el cul a l’aire en les retallades als funcionaris. Per això una vegada i una altra, demana a Rajoy, directa o indirectament (tan em dóna) que retalli el sou als funcionaris. Abans ho feia tot sol, últimament s’ha apuntat un que guanya 5.000 euros al mes i que en paga 15.000 d’hipoteca i, a sobre, s’hostatja en una habitació de luxe d’un dels millors hotels de Madrid. Sabeu de qui parlo, no: d’en Duran, parlo d’en Duran i Lleida...
Però tot no són problemes per a Mes el Retallador. A diferència de la majoria dels treballadors de la Generalitat i la majoria dels ciutadans de Catalunya, Mes el Retallador, no passa penúries per arribar a final de mes. Té un bon sou. Tan bo que encara que se’l retalli li seguirà quedant un bon sou. A ell no li va de 3.000 euros ni tant sols de 5.000. El seu pare (que en pau reposi) els va deixar ben arreglat amb un conte a Liechtenstein.
En canvi, a la majoria dels treballadors de la Generalitat als qui ell ha retallat el sou dues o tres vegades (al final un ja en perd el compte) i una bona part dels ciutadans, 50 euros més o menys a la nòmina mensual significa poder arribar a final de mes o poder seguir la carrera dels seu fill (com és el meu cas)
Aquest any mon fill ha aprovat totes les assignatures del 3r curs de la carrera, una carrera de cinc anys. Però tot i això, l’any que ve no podrà tenir beca. Sa mare i jo tenim la desgràcia de se funcionaris retallats, amb un sou declarat pel que paguem impostos. A partir del febrer més perquè així ho va decidir el govern de Rajoy. Però és que a part de abaixar-nos el sou i apujar-nos l’IRPF, també s’han apujat les matrícules universitàries i el transport.
Si sa mare o jo fóssim empresaris o professionals, podria passar dues coses: o que guanyéssim mol més, per la qual cosa no patiríem a l’hora de permetre’ns que un fill nostre estudiés a Barcelona o tindríem beca. Ves per on.