diumenge, 10 de juny del 2012

RAJOY HAURIA DE DIMITIR “COM DÉU MANA”




He ajuntat dues idees. La primera, la de que “Rajoy hauria de dimitir”, ho va dir l’economista Sala i Martín al programa Divendres de TV3 el passat dijous. L’altra, “com Déu mana”, va ser un petit reportatge que va fer el programa el Intermedio de la Sexta també dijous i, segons va quedar demostrat, és una forma que Rajoy fa servir molt durant els seves intervencions.
Espanya serà intervinguda. Ara bé, serà un rescat tou. El mateix dijous, pel Facebook, hi havia qui es preguntava que volia dir això de “tou”. Els qui varem respondre-li coincidíem en dir que “el mateix, però amb més lubricant o vaselina”.
Per què hauria de dimitir Rajoy?
La gota que ha fet sobreeixir el got ha estat l’anunci de la intervenció financera que patirà el nostre país. Això implicarà molt més control al nostre sistema financer per part dels organismes competents europeus. No sé si són o no els “homes de negre” a qui es referia Montoro, però sinó ho són s’hi duen sembla molt.  
Però aquest no és l’únic motiu pel que hauria de dimitir el president actual del govern. També ho hauria de fer pels següents motius:
1.- Reforma laboral que no fomenta l’ocupació i facilita l’acomiadament.
2.- Retallades a la Sanitat que ha perdut el concepte de “universal”, a part de perdre qualitat, incrementar-ne el cost i disminuir el nombre de professionals.
3.- Retallades a l’Ensenyament, amb pèrdua de qualitat i també d’educadors.
4.- Rebaixes als sous del empleats públics i congelació de plantilles, no sempre de forma justificada. Recordo que són empleats públics metges, mestres, infermers, policia, bombers, forestals, administratius i tècnics diversos al servei de les diferents administracions, etc.
5.- Retallades en investigació.
6.- Retallades en cultura.
7.- Retallades en polítiques actives d’ocupació.
8.- Retallades i enduriment de els condicions dels desocupats.
9.- Pèrdua de drets bàsics.    
10.- Pujada d’impostos.
11.- Ajudes multimilionàries a la banca privada (sobre tot a la banca pepera, es a dir, Bankia) en detriment de les altres necessitats bàsiques i que ja he enumerat amb anterioritat.
12.- Per l’increment del nombre d’aturats.
13.- Per mentider. Ha fet just, tot allò que va dir que no faria per a treure Espanya de la crisi.
14.- Etc.

En conclusió, Rajoy hauria de dimitir per dignitat i decència i fer-ho “com Déu mana”. I com més aviat millor.