divendres, 29 de juny del 2012

LA CRISI ES FA EVIDENT A CASA NOSTRA



El tancament de l’empresa Naturantaix de la Sénia és el darrer exemple de l’evidència  de la crisi que afecta les nostres comarques. Però abans n’hi van haver molts més: Vidres Guardiola, Lear, Medesa i un llarg etc, sobre tot moltes empreses del sector de la construcció i la fusta que han deixat sense feina a milers de treballadors.
Però també petites botigues. Algunes amb treballadors, d’altres, simplement amb els seus propietaris. Les darreres de les que he tingut constància que volen tancar així que passi la temporada de les rebaixes de l’estiu, són Tejidos Barcelona (les tendes d’Amposta i Tortosa, la de Forés a Amposta i la de Bòmboli, a la zona comercial de Futuro Ciudad Amposta seria la darrera de les tendes que han anat tancant successivament en el darrer any (la zona comercial, recordem-ho, es va obrir el desembre de 2010)
Passant per Masdenverge també vaig veure que es traspassava el restaurant Alfonso, a tocar de la carretera. Els comentaris que havia escoltat d’aquest restaurant eren força positius. Evidentment no estem parlant d’un restaurant de cuina d’autor, però sembla que es menjava prou bé.
HI ha molta gent que en èpoques de crisi, sobre tot quan es queden sense feina o se’ls hi esgota l’atur, tenen la idea de fer-se autònoms i, son molts, els qui opten per muntar un bar, ja que no cal molta experiència per portar aquesta mena de negocis, al menys que et vulguis especialitzar-te en alguna cosa. Per això mateix passa el que passa i n’hi ha que tanquen al poc temps d’obrir.
Emprenedors sí, però també innovadors. Amb idees imaginatives per a incidir en sectors poc explotats que puguin resultar rendibles. Però d’aquests, desgraciadament n’hi ha pocs.