dilluns, 31 de març del 2008

LA PLANTADA INSTITUCIONAL DE FRANCISCO CAMPS

Mentre un membre de l’equip de govern de Francisco Camps (PP, València) insultava tractant-los d’incompetents els membres del govern català per la forma que s’està gestionant la crisi de la sequera, oblidant el respecte institucional que s’ha de tenir entre els governants (al menys en públic), aquest (Francisco Camps) deixava de banda les formes i les normes de conducta més elementals i institucional i no assistia a Poblet a l’acte de celebració del 800 anys del naixement de Jaume I el Conqueridor (Montpeller 1208)
Si que hi van assistir els presidents de Catalunya, l’Aragó i les Illes Balears, les altres tres comunitats que a l’edat mitjana formaven part de l’anomenada Corona d’Aragó.
Segurament de les quatre comunitats que conformaven el regne medieval, és València la que més devoció té pel monarca. Al seu territori hi ha innumerables escultures representatives del rei, la bandera de la comunitat és còpia de l’estendard que portava el rei a la conquesta de la ciutat de València i que posteriorment fou lliurada a les seves autoritats locals; també la diada de la comunitat, el 9 d’octubre, és commemora l’entrada de Jaume I a la ciutat del Túria.
Potser el govern català no ha sabut portar bé el tema ce la crisi de la sequera, però l’alternativa que es proposa de l’Ebre tampoc és la solució. No enumeraré tots els arguments per desmuntar les teories de “l’aigua que és llença al mar” que usa el govern valencià i amb la que pretén enganyar el seu poble i fer-los tenir unes expectatives irreals. Quan el transvasament de l’Ebre es descarti definitivament i el govern de Camps no tingui cap tipus de solució preparada, caldrà veure que els dirà als seus conciutadans per a justificar la “pertinaz” sequera en que es veurà envolta la seva comunitat. Fins ara ho han anat trampejant del transvasament Tajo-Segura. Però el cabal d’aigua que porta el Tajo tampoc és la solució a llar termini.