dimecres, 19 de març del 2008

OLLES, CASSOLES I TUPINS

“Olles, cassoles i tupins”, és un recopilatori de receptes de cuina antigues promogut per la Cooperativa Agrícola de la Selva del Camp i editat per Cossetània, l’editorial que publica la majoria de les obres d’autors de l’Ebre, que ha quedat finalista en un dels premis més prestigiosos del món en aquesta temàtica: Gormand World Cookbook Awards. Per a trobar l’anterior precedent caldria remuntar-nos a l’any 1990 amb un llibre sortit del Bulli de Ferran Adrià. Els ingredients usats en l’elaboració dels plats són l’oli d’oliva i els fruits secs, sobre tot l’avellana, els productes que comercialitza la cooperativa.
La Selva del Camp no és un municipi que formi part de les Terres de l’Ebre, està una mica més enllà, però ús ho he volgut explicar perquè penso que és una bona iniciativa de cara a promocionar els productes de qualitat d’una determinada zona. Ahir mateix, des d’aquest blog ús explicava la iniciativa dels Serveis Territorials del DAR de les Terres de l’Ebre i la carta que havia adreçat el seu director Antoni Espanya a 500 establiments de restauració per a que fessin promoció dels productes de les nostres comarques. La d’avui també és una iniciativa digna de ser lloada i tinguda en compte i, potser, fins i tot, caldria imitar-la, encara que no arribés a la final del premi. La cuina de les Terres de l’Ebre pot ser tan variada i gustosa, plena de matisos, aromes i colors, que segurament amb un llibre no en tindríem prou, però tot és començar...