divendres, 23 de desembre del 2022
TORRÓ KM 0
El torró és un dels productes estrella de de les festes de Nadal i Cap d’Any. Sembla ser que els seu origen es remunta als àrabs i son els torrons del Sud del País Valencià els que més prestigi tenen a la Península Ibèrica, tot i que la seva fabricació està molt estesa. A Catalunya per exemple són molt populars els d’Agramunt.
Més a casa nostra, qui no ha sentit a parlar dels turons Blasco de Catí? També a Xerta, a la comarca del Baix Ebre se’n fabriquen des de fa més d’un segle.
Però del que em va de gust parlar-vos avui és d’una novetat d’enguany. D’un torró Km 0 (o de proximitat) que elabora la Pastisseria Alemany d’Amposta.
Aquest torró consta de 3 elements principals: xocolata negra de la marca CREO de Tortosa, oli d’oliva verge de la Cooperativa Agrària de Godall (dintre del Territori del Sénia) i sal de les Salines de la Trinitat del Delta de l’Ebre.
Més nostre impossible!
MÉS INFORMACIÓ:
Torró d'Agramunt - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure (wikipedia.org)
Turrones Blasco De Cati | Facebook
El torró de Xerta | Ajuntament de Xerta
Dolços Alemany 1912 | Amposta | Facebook
C.R.E.O – Xocolates CREO som una antiga empresa tortosina especialitzada en l'elaboració de xocolata a la pedra. Inauguració en 1942. (xococreo.com)
Cooperativa de Godall - Conoce nuestra historia y quienes somos (lacrimaolea.com)
Salines de la Trinitat - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure (wikipedia.org)
Etiquetes:
Agramunt,
Cooperativa de Godall,
CREO,
Pastisseria Alemany d'Amposta,
torró,
Turrones Blasco,
Xerta,
xocolata
dijous, 22 de desembre del 2022
dimecres, 21 de desembre del 2022
Subscriure's a:
Missatges (Atom)