divendres, 23 de desembre del 2022

TORRÓ KM 0

El torró és un dels productes estrella de de les festes de Nadal i Cap d’Any. Sembla ser que els seu origen es remunta als àrabs i son els torrons del Sud del País Valencià els que més prestigi tenen a la Península Ibèrica, tot i que la seva fabricació està molt estesa. A Catalunya per exemple són molt populars els d’Agramunt. Més a casa nostra, qui no ha sentit a parlar dels turons Blasco de Catí? També a Xerta, a la comarca del Baix Ebre se’n fabriquen des de fa més d’un segle. Però del que em va de gust parlar-vos avui és d’una novetat d’enguany. D’un torró Km 0 (o de proximitat) que elabora la Pastisseria Alemany d’Amposta. Aquest torró consta de 3 elements principals: xocolata negra de la marca CREO de Tortosa, oli d’oliva verge de la Cooperativa Agrària de Godall (dintre del Territori del Sénia) i sal de les Salines de la Trinitat del Delta de l’Ebre. Més nostre impossible! MÉS INFORMACIÓ: Torró d'Agramunt - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure (wikipedia.org) Turrones Blasco De Cati | Facebook El torró de Xerta | Ajuntament de Xerta Dolços Alemany 1912 | Amposta | Facebook C.R.E.O – Xocolates CREO som una antiga empresa tortosina especialitzada en l'elaboració de xocolata a la pedra. Inauguració en 1942. (xococreo.com) Cooperativa de Godall - Conoce nuestra historia y quienes somos (lacrimaolea.com) Salines de la Trinitat - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure (wikipedia.org)