divendres, 12 de setembre del 2008

DOS CACES SOBREVOLEN EL BAIX EBRE

Aquesta tarda he sortit a caminar amb la meva gosseta Electra. Ja de tornada cap al cotxe un soroll al cel, que de seguida he associat amb un avió, ha despertat la meva atenció. Estava per la zona de Mianes, ja dintre del terme de Tortosa i eren, aproximadament les 7:30 de la tarda. No era un avió, sinó dos. La sorpresa ha estat en veure que eren dos caces de l’exercit. Han sobrevolat diverses vegades la zona. De sobte marxaven en direcció N, es perdien de vista i tornaven a sobrevolar la zona de Vinallop en pocs minuts. Han arribat quasi que a l’alçada de la torre de la Carrova. De vegades es creuaven entre ells.
Encara que son festes a Tortosa, he pensat que no es tractaria de cap exhibició, ja que a la velocitat que volen aquests aparells es fa difícil veure’ls molta estona.
Me’n he recordar del capità Anguera (e.p.r.), assassinat per la banda terrorista ETA. Deien que sempre que sobrevolava Tortosa, a manera de salutació, passava entre les xemeneies de la fàbrica de rajoles del seu pare, al costat de l’Ebre, en direcció a Campredó.
Algú sabria dir-me alguna cosa d’aquests aparells i el perquè sobrevolaven les nostres comarques?
(Amb el mòbil he intentat fer unes fotos. Us podeu imaginar el difícil que ha estat. A la part de baix dels texts publicats he posat la que millor es veient. Quan han estat més prop, el reflex del sol ponent ha fet que sortís unes cossos brillants que bé podrien ser qualsevol cosa)

2 comentaris:

emili nieto ha dit...

Suposo que ja ho saps, hores d'ara. Volaven en el marc de la Festa del Cel, acte en benefici de la Lliga contra el Càncer dins de les festes de la Cinta.

La veritat és que impresionaven i feien por a la vegada. Quina barbaritat deu ser viure una guerra de veritat? Ens hauran invaït els rusos he pensat... je je je

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Sí, ho he llegit aquest matí al Punt. Però opino com tu. Crec que per a celebrar la diada contra el càncer, hi ha coses, potser no tan impactants, però, tal vegada més efectives. I, segurament, molt més barates. Quin va ser el cost de portar els avionets de marres? Segurament que a la Lliga (per cert, la versió catalana –l’Asociación seria la versió espanyola-) no li va costar “un duro”, però de totes formes, de cost en té. I el paguem entre tots. Els mateixos diners s’haurien pogut donar directament a la Lliga.