dilluns, 22 de setembre del 2008

ELS CULPABLES DELS ACCIDENTS

Diumenge passat, duran les festes de la Mercè, a Barcelona, un autobús de la línia metropolitana, que circulava sense control, va envestir a 4 persones. Una xiqueta de 10 anys i una dona de 38 van morir.
Per desgràcia a les nostres contrades, d’accidents en plenes festes majors n’hem tingut uns quants. La majoria de vegades “tot acaba” amb un dia de dol i, amb “molta sort”, amb la suspensió dels dies de festa que queden. Però queda una família (o diverses) destrossada per sempre.
No sé si sabeu com va passar l’accident de Barcelona. A la cantonada hi havia una furgoneta mal aparcada. El bus, encara que volia passar, no ho tenia gens clar. A l’altre costat, una altra furgoneta li donava presa per poder sortir. El conductor es va posar nerviós i va perdre el control del vehicle. El resultat ja l’he dit abans: 2 morts.
Ha quedat clar com una simple negligència d’un conductor poc cívic que va deixar el seu mitjà de transport a un lloc on no es podia ni parar, va provocar un fatal desenllaç.
Quantes vegades hem deixat el cotxe mal aparcat pensant que només serà uns instant?
Quantes vegades hem vist com ho feien els altes? Quantes vegades em vist que la policia ha passat per davant i no li ha donat cap mena d’importància? El factor sort hi té molt que veure. Si hi ha sort i no passa res, la situació es podrà repetir quasi fins a l’infinit. Però quan hi ha una desgràcia, com ha estat el cas de Barcelona, llavors tot son lamentacions i la recerca de culpables comença! Qui va tenir la culpa? El conductor del bus municipal que va ser l’autor material de l’atropellament? O el propietari de la furgoneta mal aparcada? O el conductor de l’altra furgoneta que amb els tocs de clàxon va accelerà tot el procés com aquell que tira benzina al foc? D’alguna manera tots han estat culpables. Els únics innocents són les víctimes que estaven tranquil•lament sobre la vorera caminant o parlant...
Son fets negligents amb greus conseqüències.
Encara que no vingui al cas, el factor sort també va tenir molt que veure a Amposta en aquests set anys i mig sense llicència als cinemes. Catàstrofes d’incendis a locals públics com discoteques en passa un quasi tots els anys a un lloc del món. Les víctimes es solen contar a centenars... A Amposta també podria haver passat. I el responsable qui hauria segut? L’empresari que coneixent la normativa no la compleix? O les autoritats municipals que han permès que una situació irregular s’allargui en el temps? Com el cas anterior, tots haurien segut culpables!

1 comentari:

Cucafera ha dit...

Autoritats municipals i també algun que altre regidor de la oposició, perquè clar, no em crec en absolut que ningú ( ni uns ni altres) coneguessin aquesta circumstancia.
Coneixeu i no denunciar-ho, també es una altra manera ( passiva) de posar gasolina al foc. Com el de la furgoneta.