diumenge, 2 de febrer del 2014

UNS POCS PAGUEM PER A QUE EL PAÍS FUNCIONI

Amb quasi un 25% del PIB d’economia submergida, tot sembla indicar que en aquest país només uns pocs som els que aportem via impostos els diners necessaris per a que el país funcioni.
Els primers interessats en que això continuï igual és el govern al no posar els mitjans suficients a les mans de l’Agència Tributària per a que es puguin destapar les bosses de frau existents.
Els segons interessats són els que cobrant una petita prestació, treballen a l’economia submergida per a treure un sou complementari (que, sovint sol ser el principal)
Quan en un país estan tots contents de com funciona el sistema, no hi conflictes. El govern té entretinguts els ciutadans explicant-los les grans xifres de la macroeconomia i assegurant-los de que el país ha sortit de la rescissió i el creixement econòmic torna a reflectir dades positives. Només unes dècimes, però positives que és el que compta. Els aturats perquè gra`cies als ajuts que reben (no només la prestació pel subsidi, sinó també ajuts de menjador, llibres i fins i tot beques universitàries), encara els hi queden diners per a poder fer algun extra.
Els que hem tingut i tenim fills universitaris i no em rebut cap ajut i, per tant, sabem el cost econòmic que comporta tenir fills estudiant fora de casa, ens mirem atònits de com hi ha famílies que amb pocs recursos econòmics (de tenir-ne ja no els hi donarien beca) poden mantenir els seus fills estudiant per aquells móns de déu...
Però no només paguem l’educació de molts, sinó també la sanitat, la justícia, el transport i tota la resta de camps que són deficitaris i on l’Estat ha d’eixugar les multimilionàries pèrdues que comporta.
Ara mateix, amb 56 anys, en fa 37 que cotitzo. Primer a la Seguretat Social i ara a MUFACE (la mútua de funcionaris se l’Estat) Quanta gent hi ha que han cotitzat els 15 anys mínims per a tenir dret a la pensió?
De vegades les diferències no són tant de classe, ja que, aparentment, entre els uns i els altres, l’única diferència existent es troba en el resultat de la declaració de la renda.