dimarts, 4 de febrer del 2014

HISTORIETES DE L’AMPOSTA PROFUNDA V

Els que seguiu la Via Augusta sabeu que s’estan fent obres prop de casa, ja que no fa gaires dies vaig publicar una carta denúncia de com van deixar l’avinguda de Catalunya un cap de setmana que es preveien pluges.
D’allò fa uns quinze dies i, a simple vista, sembla que tot continuï igual. Però no vull parlar-vos d’això, sinó del principi de les obres.
Com és habitual, abans de començar una obra s’han de fer diversos treballs previs, com per exemple marcar el lloc per on ha de passar la rasa, col·locació de les tanques, habilitat passos alternatius de seguretat per als vianants, etc.  
Així ho estaven fent els operaris fins que es van topar amb una persona considerada problemàtica per tots aquells que la coneixen. Fins el punt que una vegada va treure l’escopeta de caça per fer marxar uns operaris de la brigada municipal que estaven mirant un terreny seu a poca distància del lloc on s’està fent l’obra actual. Al veure que s’estaven col·locant tanques davant de la porta del seu magatzem, va sortir una mica enfurismat a demanar-los comptes sobre el que estava passant.
-Estem col·locant tanques per a fer-hi una rasa i portar la llum fins aquella casa (on va estar durant anys el bar la Isla.
-Per aquí no vull que hi passi res... –va respondre amb to amenaçador-
-Miri, nosaltres som operaris i només fem el que ens han manat.
Llavors van cridar al cap de l’obra (sempre hi ha un cap de tot) i li va dir que tenien tots els permisos i plànols i que anava pel lloc on s’havien col·locat les tanques.
-Per aquí no vull que hi vaig –va insistir el veí-
Després de consultar-ho amb l’ajuntament, finalment es va ordenar de que passes uns metres més enllà.
Sembla ser que des de l’ajuntament se’ls hi va dir:
-Mireu, és un senyor molt problemàtic i si ens vol posar problemes i portar-ho alts tribunals, les obres poden estar parades durant anys.
Aquesta situació inversemblant me la va explicar una veïna que va ser espectadora dels fets.
Al cap d’uns dies, tot just per aquell punt, vaig coincidir amb uns veïns de casa de l’edat de mons pares i els hi vaig explicar els fets. El marit va puntualitzar, recordant-me l’episodi de l’escopeta:
-Això s’ha fet així perquè aquest senyor i l’alcalde són del mateix partit, sinó ja hauríem vist com s’hagués acabat.  
Segurament tenia tota la raó.