divendres, 8 de gener del 2016

MIRA DE QUÈ ES VANTA I SABRÀS QUE LI FALTA

De Idígoras y Pachi al Mundo. 
No sé si heu entès el títol. La traduiré al castellà per a què quedi més clara: Dime de lo que presumes y te diré de lo que carecesNomés va saber veure els defectes dels seus enemics i es va agafar als clau roents de la dimissió de Baños i la divisió interna de les CUP. En cap moment va fer autocrítica. És massa megalòman per a pensar que ell és el que està equivocat i la resta tenen raó.

Aquesta frase sé li pot aplicar perfectament al encara presidenciable Mas. A l’entrevista que anit li van fer Xavi Coral i Tian Riba és va poder veure una vegada més la supèrbia d’un Mas que, tot i estar en hores baixes (baixíssimes) encara pensa en presentar-se un altre cop com a cap de llista.
Cal pensar que és del tot improbable la repetició de Junts pel Sí i allò del vot de la teva vida. Aquell moment ha passat sense que es pogués obtenir el resultat desitjat.
Per un sol diputat, per un de sol –es lamentava Mas- Una juguesca més dels números, igual que l’empat a 1.515 de les CUP o ves a saber quins més. Però Junts pel Sí esperaven alguna cosa més. Si abans de sortir els haguessin dit que en traurien 73, segur que no s’haurien conformat. Per això van fer la llista que van fer i per això quan no s’assoleix l’èxit esperat, el desencant és més gran.
A molts dels que ahir vàrem veure l’entrevista (vaig fer una excepció i la vaig veure quasi bé tota), ens quedarem amb les ganes de que Mas digués alguna cosa més. Segurament, com deien algunes piulades, va perdre una oportunitat històrica de quedar bé amb la majoria dels catalans. Un cop més va demostrar que no ha estat mai el president de tots els catalans, segurament perquè no ho ha volgut ser.
Va dir que només feia 5 anys que era president, però en fa molts més que està en política i intentant-ho ser. Primer li van barrar el pas els dos governs Tripartits. Tot i haver guanyat les eleccions en vots i diputats, Mas no va saber aglutinar prou suports per que l’investissin. A la tercera va haver de pactar amb el PP quan anys abans havia acudit al notari per a dir que no ho faria... Però era l’única solució a tots els seus mals. Després va veure com a única sortida la via sobiranista i va trencar novament amb el PP (i vull pensar que definitivament)
Per dos vegades va aconseguir ser investit President de la Generalitat, però després de les eleccions del 27-S no ho ha tornat a aconseguir. Resumint: 5 victòries i només 2 investidures. La veritat és que diu molt poc d’ell.
De les seves paraules d’anit, s’interpreta que si finalment anem al març a unes noves eleccions, Mas no portarà grans novetats, però si una de molt clara: un plebiscit sobre la seva persona: Catalans, m’estimeu?
Tal com es remoreja, Junts pel Sí no es reeditarà (babaus serien els republicans si tornessin a caure amb el mateix error) i per tant Mas haurà d’intentar reeditar per segon cop una mena de Democràcia i Llibertat amb els dissidents d’Unió (Demòcrates de Catalunya) i amb Reagrupament de Carretero.

Segurament no m’ho acceptaran (jo no el penso patentar), però li suggereixo a Mas que jugui amb el seu cognom, igual com va fer Gil a Marbella (Grupo Independiente Liberal), com per exemple Moviment Alternatiu Socioliberal.