dijous, 28 de febrer del 2019

LA FOTO

Las Illes: monument 'republicà'.

Inés Arrimadas, cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, va anar primer a Amer, el poble natal de Carles Puigdemont i posteriorment davant de la casa on té fixada la residència qui fou el 130è President de la Generalitat de Catalunya a Waterloo.
Què pretenia Inés arrimada al capdavant d’un grup de Ciudadanos? Fer-se una foto! Punt i final. El seu únic objectiu era fer-se una foto a dos dels llocs més emblemàtics de l’independentisme català. 
Pràcticament de forma simultània al viatge de Arrimadas a Waterloo, Pedro Sánchez, President del Govern del Regne d’Espanya, visitava a França les tombes de Manuel Azaña, el 2n President de la II República Espanyola, així com els camps de concentració de Cotlliure i Argelès sur Mer. Què buscava Pedro Sánchez d’aquestes visites? Una altra foto!
Las Illes: la placa recorda el camí a l'exili d'Azaña, Companys i Aguirre.

A ningú sé li escapa que estem en precampanya electoral i cadascú busca allò que creu més adequat per a treure-li un rèdit electoral.
Llavors, tan Inés Arrimadas com Pedro Sánchez buscaven el mateix? Sí, però no. Mentre Inés Arrimadas només busca la confrontació i la polèmica, Pedro Sánchez va aprofitar el viatge per a demanar perdó als mils de milers de refugiats espanyols i els seus descendents que van haver de marxar al país veí fugin d’una mort segura o de llargues condemnes de presó a la que els hauria sotmès el règim de Franco.