dimarts, 9 de setembre del 2014

SOCIALISTES DE L’EBRE (LA MARCA)

Llegeixo a l’Aguaita.cat que el senador Joan Sabaté ha registrat la marca Socialistes de l’Ebre. Amb quin propòsit? Sembla ser que per a que no pugui usar ningú.
L’anterior primera secretaria del PSC, Núria Ventura, destituïda fa uns mesos per la directiva que encapçalava Pere Navarro usava sovint aquest concepte i, davant la divisió existent entre diversos sectors socialistes, sembla ser que algú ha pensat que la pròpia Núria o persones del seu entorn l’haurien pogut registrar per a presentar-se sota aquesta denominació i fora del paraigua oficial del PSC.
Aquest fet m’ha fet recordar l’assessor del PP de València que va registrar a l’oficina de Patents i Marques Guanyem Barcelona i Guanyem València, precisament amb el propòsit que no puguin ser utilitzades precisament per aquelles persones que se senten properes a la ideologia que encapçala Ada Colau.
Els adeptes de Guanyem de Sevilla van dir que si no poden utilitzar la marca Ganemos Sevilla, registraran, per exemple, Ganemos Mi Alma. La qüestió és poder utilitzar el nom de Ganemos per a que tothom els pugui identificar.
Fa anys, fins i tot abans de començar el bum de la construcció, era difícil que el Registre Mercantil Central t’acceptés una denominació per a una nova empresa constructora.
Així, uns caveros (de la Cava havien de ser –però el que us vaig a explicar és cert-) van anar a l’assessor per a que els constituís una SL. Després de sol·licitar diverses denominacions i veure com totes i cadascuna d’elles era rebutjada, un d’ells va dir:

-Pos posem Construccions i au...      

Així que l’assessor va demanar al registre la denominació de Construccions Yau, SL i, aquest cop, va ser acceptada.


És una idea que dono. Si no es pot registrar Socialistes de l’Ebre, es pot mirar de posar Socialistes i au o Socialistes autèntics o alguna cosa així.