dijous, 29 d’agost del 2019

VACANCES A ESCÒCIA: EDIMBURG 2, LA MILLA REAL


Impossible parlar d’Edimburg sense esmentar la The Royal Mile (la Milla Reial). És, sense cap mena de dubte el punt neuràlgic de la ciutat. Un puja i baixa de la gent seguint algun guia, comprant, passejant o dit, si voleu, simplement fent turisme. Si a part sé li suma que durant els dies que hi van estar nosaltres s’hi feia el Festival Internacional, sobren les paraules...

Una milla terrestre equival, aproximadament, a 1.609 metres. Però en aquest cas, la milla reial (escocesa), equival a 1.814,2. Aquesta és la distància que hi ha entre el castell d’Edimburg (del que ja us en parlaré) i la plaça del Parlament (del que també us parlaré) i el palau de Hollyroodhaus, que és la residència oficial dels reis de la Gran Bretanya quan visiten Escòcia.

El carrer és empinat. Com podeu suposar el castell està just a la part més elevada i el palau a baix de tot. També és irregular: ni és del tot recta ni té la mateixa amplada en tots els seus punts. D’aquí se’n pot extreure que és un traçat antic.
Els principals edificis (a part del castell, el palau reial i el Parlament) són la catedral de Sant Gil i l’església del Tron. També podríem incloure l’edifici que alberga l’Ajuntament (City Chambers), tot i que és la seva plaça la que dona a la Milla Real.
També hi ha diverses d’estàtues i altres edificis menors que ens evoquen una altra època.   


   










MÉS INFORMACIÓ: 

https://www.edimburgo.com/royal-mile

https://www.edimburgo.es/que-ver/royal-mile/