dissabte, 31 d’agost del 2019

VACANCES A ESCÒCIA: TRIPADVISOR

B&B: Bed and Brekfast (dormir i esmorzar)

Segurament pensareu que té que veure una web d’opinions sobre hotels, restaurants, atraccions, etc., així com de reserves on line amb el nostre viatge a Escòcia.    
La veritat és que alguna cosa té que veure, ja que gràcies al viatge vaig comprendre algunes de les preguntes que me fa Tripadvisor quan penjo un comentari sobre algun restaurant.

Un guisat de bou amb pataques al caliu al restaurant Howies d'Edimburg on
s'hi ha ofertes a determinades hores. 
Fa uns anys vaig decidir compartir la majoria de les meves experiències en matarà, sobre tot, de restauració. Però quan anava a penjar algun comentari se’m feien preguntes tipus: Aquest establiment ofereix el servei de bar complet?  A aquest establiment serveixen begudes alcohòliques? A aquest establiment se pot anar a prendre només postres? Aquest establiment hi ha ofertes a determinades hores? Aquest establiment és un bon lloc per a fer un breakfast ? Algunes d’aquestes preguntes me semblaven, perquè no dir-ho, un tant estúpides, ja que el concepte que tenim aquí sobre un restaurant o bar, a la meva manera d’entendre, aquestes preguntes sobren. Tots els bar ofereixen un servei complet. Tots els bars i restaurants ofereixen begudes alcohòliques, ningú entra a un restaurant a menjar només postres, pocs establiments (potser alguna cafeteria) hi ha ofertes a determinades hores i, per acabar, no tenia ni idea del que era un breakfast...    

Una mena de plat combinat amb pollastre al restaurant Waterside de
Inverness on hi ha ofertes a l'hora de dinar.  
El nostre viatge a Escòcia va fer-me adonar que al menys allí (i suposo que a tot el món anglosaxó) els restaurants i tavernes si que fan aquestes coses. N’hi ha, evidentment, que no vaig poder comprovar personalment (el bar complet, les begudes alcohòliques o els postres), però si que me’n vaig adonar que determinats restaurants fan descomptes i t’ofereixen 2 plats a preu d’un i en contra del que se pugui pensar, ho fan a les hores punta, sobre tot a l’hora de dinar. I el breakfast no és ni més ni menys que un típic esmorzar anglès: ous (ferrats o revolts), cansalada i algun complement com tomata, xampinyons, etc. No cal dir-ho que hi ha diverses alternatives.
Una de els costums britàniques és esmorzar bé, en quantitat, dinar qualsevol cosa (menjar ràpid, sandwich) i sopar copiosament. Això sí, con sopen prompte, des del sopar fins que se’n van a dormir passen moltes més hores que aquí. 


MÉS INFORMACIÓ: