diumenge, 13 de juny del 2010

LES MUNICIPALS A MENYS D'UN ANY VISTA


A finals de maig, el diari el Punt publicava una informació periodística sobre els candidats “futuribles” a les properes eleccions municipals a celebrar en menys d’un any.
Donava per segur la continuïtat de l’actual alcalde Manel Ferré encapçalant la candidatura de CiU. La candidatura d’ERC va ser la primera en anunciar el nom del seu cap de llista amb la persona d’Adam Tomàs que substituirà a la històrica militant, exconsellera amb el govern de Pasqual Maragall, exsenadora i actualment diputada al Parlament català Marta Cid. Pel que fa al PSC donava quasi per segura la continuïtat d’Antoni Espanya.
També parlava d’altres llistes de partits o coalicions que, en aquests moments no formen part del consistori municipal: el PP, ICV-EUA i especulava amb una possible candidatura independent.
El cap visible del PP a nivell municipal, després de la darrera reestructuració, és Guillermo Martínez, encara que, personalment, i ja ho he dit en alguna ocasió més, no crec que, finalment, acabi encapçalat la llista municipal.
Per primer cop en molts d’anys, EUA (amb forta presència a Amposta i molts d’ells formant part del partit d’àmbit local Esquerra d’Amposta), pareix que han arribat a un acord amb l’altra branca comunista (ICV) que, tal i com informa avui el Punt, estaria encapçalada per Salvador Queral.
En quan a una hipotètica candidatura independent, és cert que, històricament, a Amposta, s’han anat presentat candidatures a part dels partits polítics, però l’èxit assolit fins el moment ha estat nul. Al menys en els darrers anys no n’hi ha hagut cap que hagi aconseguit una mínima representació. De totes formes, si s’acaba formant aquesta candidatura, ara per ara no sé m’acut un altre cap de llista que Lorenzo Navarro, president de l’Associació de Veïns de l’Acollidora i també de federació local d’associacions de veïns.
Tal vegada la candidatura que dóna més joc és la de la coalició que actualment governa a Amposta. Encara que intueixo pocs canvis a la propera candidatura de CiU, sí que son més que previsibles algunes variacions, alguna d’elles prou significativa.
Pareix que l’actual primer tinent d’alcalde i responsable de les regidories d’Urbanisme i de Personal, Pere Vidal, està dient que no repetirà. També és previsible que no continuï la regidora de Serveis Socials i Participació Ciutadana i el regidor d’Esports i Joventut.
Els substituts serien l’actual president local de Joventuts Nacionalistes Hadar Aixendri, la gerent de GRUSAM Anabel Marco (previsiblement sortirà elegida diputada al Parlament), el president del Casino Recreatiu i Instructiu Joan Josep Sabaté i Rosita Pertegaz (la segona candidata d’UDC després de Sisco Fosch), suplent a la candidatura del Senat a les passades Generals.
Fins i tot, m’arrisco a donar el nom i l’ordre dels 10 primers llocs:
1. Manel Ferré
2. Isabel Ferré
3. José Manuel Ferré
4. Anabel Marco
5. Sisco Fosch
6. Hadar Aixendri
7. Joan Josep Sabaté
8. Marimar Panisello
9. Josep Garriga
10. Rosita Pertegaz