dijous, 3 de juny del 2010

QUÍ PARLA DE CRISI?


El futbol, el Barça, el Madrid, s’han convertit en espectacles mediàtics, quasi que de culte. Dilluns després de que el Barça guanyés la lliga, xiquetes i xiquets van acudir a l’escola amb camisetes, gorres i bufandes del Barça. Tothom (fins i tot els més petits) estan assabentats dels resultats dels principals equips de la primera divisió espanyola o dels seus equips favorits.
A partir de la propera setmana, començarà la Copa del Món de futbol de Sud-àfrica coincidint quasi amb el fi de curs escolar, per la qual cosa, molts infants seguiran les gestes de Messi o Christiano Ronaldo...
Dic això perquè molts d’aquests nens i nenes s’emmirallen amb les millors jugadors i desitgen fer-se grans i ser com ells. I si a sobre cobren sous i primes desorbitades, encara més que més.
I aquí volia arribar precisament, després d’aquest preàmbul. És normal (potser millor preguntar si és moral) que en temps de crisi el futbol mogui les desenes de milions que mou.
Sense anar més lluny, crec que era la portada de dissabte de l’Sport que deia que “hi havia una apropament de postures entre el Barça i l’Arsenal per Cesc”: 5 milions d’euros... A veure, el Barça n’oferia 55 (ahir es deia que 35) i l’Arsenal en demanava 60. Això, abans, en pessetes eren més de 16 mil milions... I cinc milions eren més de 900 milions !! Com qui diu, no res...
També es va saber ahir que la “Real Federación Española de Fúbol” “primarà” als components de la selecció espanyol amb 600.000 euros cadascú si guanyen el mundial. Abans hi dèiem “100 quilos” !
I segueixo preguntant-me i preguntant, si això, en els temps que corren, és moral? Amb més de 4 milions d’aturats “oficials”, amb congelació de pensions, amb reducció de sous públics, amb l’eliminació d’empreses i destrucció de llocs de treball, és normal, moral o com li vulgueu dir, què passi això?
És que a mi m’han incentivar per anar a treballar? Suposo que treballar és la meva obligació a canvi de la “nòmina” que cobro cada més. Als futbolistes, a part del que ja cobri, encara se’ls “primarà” amb 100 quilos més!
Si els futbolistes fossin solidaris, la prima que cobraran per guanyar l’haurien de fer arribar a diferents ong’s per ajudes humanitàries i essencials.
I no he dit res sobre el Madrid de Florentino...
A veure si s’apunten a la idea...

1 comentari:

Unknown ha dit...

Es el modern “Panem et circum” dels temps de l’antiga Roma. Es la actualitzada frase de Karl Marx “la religió es l’opi del poble”, ara aquesta religió es diu Barça, Madrid... i els seus deus son Messi, Cristiano...

I si, fan una funció social, son un poderós narcòtic, per això es destinen tants i tants de milions d’euros.

Una abraçada