dilluns, 8 de novembre del 2010

IDEES IMAGINATIVES PER A SUPERAR LA CRISI XV


O la “mozzarella catalana”. Com la majoria dels lectors coneixeu, la mozzarella és el formatge “base” que porten les pizzes.
La pizza, encara que és un plat típicament italià, no hi falta qui diu que els seus orígens els té a Catalunya amb la “coca de recapte”. El formatge mozzarella també es produeix a Itàlia i es fa amb llet de búfala.
Ara, a l’Alt Empordà, una família catalana criarà búfales per a fer-ne el típic formatge.
Suposo que amb aquesta iniciativa encara no es “tanca el cercle”, és a dir, hi ha encara moltes coses que es poden produir al nostre país. Fa uns anys, ho recordo, va ser el caviar que es va començar a fer a Les (comarca de la Vall d’Aran)
L’agricultura ecològica també ha sofert un increment important en aquests darrers temps, tot i la ciris. I és que cada vegada hi ha més consumidors que aposten per la qualitat, encara que sigui pagant una mica més.
A Amposta per exemple, fa unes tres setmanes, al carrer Verge de Montserrat, es va inaugurar una botiga (on també s’hi poden degustar els productes que venen) de “delicatessen”. S’hi pot trobar pernil ibèric de primera qualitat, formatges, patés i altres productes de xarcuteria, així com també pasta, conserves, etc. I evidentment vins, caves i licors. Entre els que més criden l’atenció, hi ha un cava sòlid i un altre que porta fines partícules d’or de 24 quirats.