dijous, 17 de febrer del 2011

NOU CENTRE COMERCIAL D'AMPOSTA: FUTUR INCERT?


Tothom sap que la nova zona comercial d’Amposta, la que hi ha al costat del cementiri, va començar amb mal peu... I així segueix.
Després de 2 mesos d’haver-se inaugurat sense escatimar detalls, les botigues de “Futuro Ciudad Amposta” segueixen “alimentades” per generadors. ENDESA (abans FECSA), l’empresa responsable a la zona de fer-lo arribar el corrent elèctric, segueix sense fer-ho. Així, sense aquest tipus de subministrament, els comerciants, no poden disposar de l’oportuna llicència d’obertura d’establiments. Per molt que l’ajuntament faci ulls grossos. Només faltaria! Sovint, quan em pregunten per la nova zona comercial, la meva resposta sempre és la mateixa: “Noto a faltar botigues de franquícies importants; això fa que el públic sigui escàs”. És cert que per aquella zona ara hi ha molts més cotxes dels que hi havia dos mesos enrere, però també és normal. Si pensem que cada botiguer i cada dependent arriben allí amb cotxe, només per això, hi ha molt menys aparcament. També el d’algun client, evidentment.
Fins i tot penso que, tal com està funcionant, més de dos es deuen de replantejar els motius que els van portar a instal·lar-se allí. Però després de fer la inversió, es normal que vulguin esperar-se una mica més per veure si els surt rendible o no. Els supermercats Carrefour, els que s’anuncien “en positiu” i que compren el gènere als pagesos i ramaders a preus molt baixos, han de ser la salvació. Segurament si la franquícia francesa funciona, el centre comercial funcionarà. De no ser així, ja hi ha qui diu que acabarà com aquell projecte que havia de ser la gran zona lúdica de la nostra ciutat i on ara, segons sembla, només funciona la discoteca.
Aquest matí, un company de treball m’ha preguntat si hi havia novetats en quan al funcionament de la zona comercial. Li he dit que no tenia noves notícies i que m’estranyava el retard a l’hora de connectar-los a la xarxa elèctrica. El meu company, citant-me fonts del departament de Comerç de les Terres de l’Ebre (ara Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació a les Terres de l'Ebre), m’ha acabat dient que el Carrefour es planteja la possibilitat de no acabar instal·lant-se allí, fins i tot després d’haver fet la inversió. I tot, segons pareix, perquè les expectatives que els van oferir en un principi, res tindrien que veure amb la realitat actual.
Mentre, la data oficial de la inauguració de l’hipermercat, s’apropa. Segons les previsions serà la propera setmana, concretament el dia 24.
També m’han dit que hi ha qui ja ha rebut la invitació oficial per part de Carrefour Espanya.
Com a regidor, aquest matí m’he trobat a la carpeta la invitació a la carxofada del proper diumenge 27. Res més.
Però es clar, els regidors de l’oposició, com els marits enganyats, sempre som els darrers en assabentar-nos.