dissabte, 18 de juny del 2011

SERRAT A AMPOSTA


La nit de divendres 17 de juny, Joan Manuel Serrat, el Noi del Poble Sec, atenent a la petició que sé li va fer des de la Lira Ampostina per a recaptar fons per a la subsistència de la seva escola de música, va actuar a Amposta.
L’entitat musical va preparar un gran espectacle de música que és el que millor sabem fer a la nostra ciutat. Per a l’ocasió, la Lira, va interpretar diversos temes del cantautor català que havien arranjat músics com Adolf Ventas, Carlos Casóliva, J. Grisó i J.A. Amargós. Fins i tot el mestre director de la banda Octavio Ruiz també va fer la versió de Res no és mesquí que va interpretar ell mateix al clarinet (cosa gens habitual), mentre el poeta local Rafael Haro recitava els versos de Joan Salvat Papasseit.
A part de la cançó citada, la Lira va tocar temes com La tieta, Cançó de bressol, Penélope, Cantares (en homenatge a Antonio Machado), Pare, Cançó de matinada i, per suposat, Mediterráneo, reconeguda com la millor cançó espanyola del segle XX.
Cap al final de la vetllada, Serrat va pujar a l’escenari per a cantar dos únics temes: Bendita música i Paraules d’amor amb la participació i la complicitat de les 1.500 persones que van acudir al recinte firal per escoltar-lo i, evidentment, per a col·laborar amb la societat musical.

Sembla ser que l'actuació de Serrat a Amposta va ser gràcies a un dels músics de la banda i amic personal de Serrat. Aquests músic és, a més, el pare de l'eurodiputat d'ICV-EUA Raül Romeva. 
 
Podeu mirar el vídeo de l'Agència Catalana de Notícies.