dimecres, 30 de maig del 2018

PROSPERARÀ LA MOCIÓ DE CENSURA CONTRA M. RAJOY?

De Napi a Diari de Tarragona. 

Perdó pel títol... M. Rajoy és una persona sense identificar... Hauria estat millor posar MARIANO RAJOY. Perdó un altre cop.

Bé, a hores d’ara sembla difícil (per no dir impossible) que Pedro Sánchez pugui aconseguir els 176 vots necessaris per a que prosperi la moció de censura.
Ciudadanos que, recordem-ho, va pactar amb el PSOE per a investir a Sánchez, ara se’n desmarca clarament donant excuses absurdes. Podemos que va ser el primer que va encoratjar Sánchez de presentar-la ara. Després va semblar que se'n desmarcava i avui ha ornat a posicionar-se clarament a favor... 
I més enllà tenim tot un conglomerat de partits on sembla complicat fer quadrar els números per a que la moció tingui èxit.
Entre els grups més menuts de la cambra baixa trobem ERC i Democràcia i Llibertat (l’antiga Convergència) En un primer moment també va sembla que podrien donar suport a la moció (sobre tot ERC), després van fer com Podemos, però l'enfrontament de Rufiant amb la Maridolo d'ahirva tornar a capgirar les coses i aquest matí tenien una cosa molt clara: fer fora a Rajoy i al PP.
Com amb la votació dels pressupostos sembla que finalment tot quedarà a les mans del PNB que han dit que si Sánchez convenç a la resta de forces nacionalistes, ells també li donaran suport.
A priori sembla evident que els partits independentistes catalans o el basc EH Bildu no vulguin donar suport a un PSOE del que saben per endavant que no els reconeixerà cap dels drets que demanen.
Si llegiu assíduament les meves opinions potser vau llegir la de dissabte passat. Sobretot vull remarca el que deia cap el final de la mateixa on deia que més d’unpodria sortir retratat: Tots parlen molt, però a l'hora de la veritat no mouen un dit per a canviar res. I qui ho paga som els ciutadans. TOTS ELS CIUTADANS!! 
Hi ha una dita que diu: més val dolen conegut que bo per a conèixer. I és vàlid per a la majoria de les vegades. Però per aquesta me sembla que no.
Tot i que no llançaré cap tipus de lloança cap a Pedro Sánchez i el PSOE (m’han defraudat massa per a fer-ho), insisteixo que ara mateix del que se tracta és de tirar al PP de M. Rajoy fora del govern.
El PP és un partit que ha portat la corrupció a les institucions i tot i que de vegades diu que ja han demanat disculpes, la veritat és que dista molt el que han fet des de que se va destapar el cas Gürtel al que diuen que han fet. El PP, des del primer moment, ha estat ficant tots els pals a les rodes que ha pogut per tal d’entorpir els processos que tenen oberts en contra seva.
Posem-nos a pensar que podria passar si la moció de censura no té èxit. En primer lloc que el PP seguirà governant el país amb M. Rajoy al capdavant. Tal com recordava un contertulià a la SER l’altre dia, dintre de poques dates tenim un campionat del món de futbol, un esdeveniment que quan passa cada 4 anys ho paralitza quasi bé tot. Imagineu-vos per un moment que la Roja fa un bon paper... Que va guanyant partits... El record de la moció, de la sentència de la Gürtel, etc. s’anirà diluint poc a poc... I com qui no vol arribem a l’agost, un més inhàbil políticament parlant. El mes de setembre ja estarà tot oblidat. Tot i que és veritat que al PP encarali aniran sortint més sentències, però a diferència d’aquesta, el PSOE ja no podrà tornar a presentar una moció de censura. No ne pot presentar dues a la mateixa legislatura.
Si finalment el PP esgota la legislatura, el partit que a hores d’ara té més números de guanyar les properes eleccions és Ciudadanos. Amics, anem de Guatemala a Guatepeor...  
Sabeu quina ha estat la darrera idea de Ciudadanos? Avançar els terminis per a que la jubilació als 67 anys sigui abans del que està previst.
Si la ciutadania d’aquest país no compren que el que cal són governs progressistes que ens retornin els drets que ens va robar el PP de M. Rajoy, és que és un país de babaus.
Anem apanyats!