dissabte, 21 d’abril del 2018

BANYOLES LA DOLÇA


De menut coneixia Banyoles per la xocolata Torras. Ja us en havia parlat d’altres vegades. I no perquè miréssim les etiquetes de la xocolata i del batut de cacau (Nitocao), sinó perquè sovint demanàvem cromos  per a poder completar les col·leccions que treien.

En un temps on la part de jugar al carrer, l’única distracció que teníem era la televisió, el món dels cromos ens transportava a llocs desconeguts, quasi màgics.
Fa uns dies vaig estar per terres gironines. Tot i que l’apartament el vam llogar a Porqueres (Mas Rovira), per Banyoles hi vam passar cada dia i fins i tot el vam visitar una mica, tot i que fa uns anys ja hi havíem estat.

Abans de tornar, però, vam voler passar per la fàbrica de Xocolates Torras que ara ja no està a Banyoles, sinó que al poble veí de Cornella de Terri, al costat de la carretera que va de Girona a Banyoles.
Tot i que se pot visitar la fàbrica (de fet hi van molts autocars de jubilats), nosaltres només vam estar a la botiga. Ens va sorprendre que la majoria dels seus productes estan fabricats sense sucres o amb stevia. De fet, a la botiga predominaven aquests productes i, la qual cosa ens va fer pensar que potser era perquè la gran majoria dels seus visitants eren jubilats...
El que no sabia i ara ho sé  gràcies a mon fill Albert és que la marca de llaminadures Haribo (la dels ossets), té la seva fàbrica d’Espanya a Banyoles (bé, a Cornellà de Terri)

Ara que ho penso, potser el títol hauria d’haver segut: Cornellà de Terri la dolça! 

     
MÉS INFORMACIÓ: