diumenge, 29 de novembre del 2009

7 I MIG, PRÒRROGA I PENALS


Ara ha fet, si fa o no fa un any, vaig escriure un article pera a la revista digital amb la que vinc col•laborant: Vinaròs News (també aquí al blog) L’article duia per nom “Set i mig” i anava sobre els multicinemes d’Amposta i el temps que havia transcorregut des de que van començar a funcionar sense tenir llicència d’activitat. El que a un altra ciutat podria sembla estrany, no ho és a Amposta. Depenen, es clar, de qui hagi al darrera. O sigui tolerància pràcticament absoluta per als uns i ma dura, si cal, per als demés.
Era el mes de setembre de l’any passat quan els multiciemes van tancar les portes en saber-se l’anomalia el mes de setembre de l’any passat. Segons un dels seus propietaris es tractava “d’un tancament provisional d’un mes de durada” per a poder corregir les deficiències i posar-los un altre cop en funcionament.
Però s’hi va estar més temps tancat. No ho recordo ara exactament, però més de dos mesos amb tota seguretat.
Però vet a qui que les deficiències no van ser corregides (o al menys no totes) Va ser més una “rentada de cara” que no una reforma amb profunditat per a poder complir la normativa de seguretat respecte a la prevenció d’incendis i l’evacuació del local dels espectadors en el cas de produir-se un sinistre. Afortunadament, no fa ser així.
Des de l’ajuntament se’ls hi va tornar a donar una llicència provisional de 6 mesos. O sigui, una pròrroga de mig anys més, ja que amb els dos mesos que van romandre tancats, no ho van poder solucionar tot. Passen els 6 mesos i els cinemes seguien fora de normativa. L’alcalde d’Amposta va anunciar al ple que encara els hi donaria 6 mesos més i de no obtenir la documentació per part de l’organisme avaluador, els faria tancar de forma indefinida. Ja ha passat un any... I els multicinemes Amposta segueixen igual. Una de les causes, la porta d’emergència d’una sala que donava al vestíbul, seguia igual.
Al ple de demà, quan “passaran” els decrets d’alcaldia que signa el primer edil de l’ajuntament ampostí, un d’ells, fa referència al tancament dels multicinemes. Això sí, encara es poden “tirar els penals”, ja que els hi ha donat quinze dies més...
Així que el tancament (potser provisional) però indefinit dels cinemes Amposta és imminent. Esgotats tots els terminis que se’ls hi ha anat donant des de l’ajuntament, l’últim avís (el final del partit), ja ha estat anunciat. Veurem si en fan cas o deixen que passin les fires i les festes de Nadal que, ja sé sap, aquest mes de desembre és un bon moment per a fer caixa.