dimecres, 4 de novembre del 2009

ZAPATERO DÓNA UN COP DE MA AL BARÇA?


Llegia avui al Periódico de que, gràcies a una esmena presentada per diversos grups (BNG, ERC-ICV-EU, etc.), finalment, els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2010, contemplaran un increment del tipus de retenció per aquelles persones estrangers que vinguin a treballar a Espanya i que guanyin més de 600.000 euros a l’any.
Fins ara el tipus de tributació era del 24 % i s’incrementarà fins el 43 % (el tipus màxim de tributació en l’IRPF per a qualsevol ciutadà del país)
Llegia que un tipus tan reduït s’havia establert per a “facilitar” l’arribada de “cervells” d’arreu del món. Es a dir, investigadors, científics, etc. Però a la pràctica qui han estat els grans beneficiats han estat, majoritàriament, els esportistes d’elit, sobre tot els futbolistes que són els qui guanyen més.
Això ja hauria posat en peu de guerra a la Lliga Professional del Futbol Espanyol que hauria anunciat una vaga.
No passa sovint, per no dir mai. Avui, en arribar a casa sobre les 12 del migdia encara he pogut veure l’espai televisiu “Els Matins” de TV3. Hi parlava la Pilar Rahola i estava comentant, precisament, el que havia pensat jo. Els futbolístics més mediàtics, els qui més cobren, normalment, quan signen un contracte volen saber els calers que cobraran “tinco-trinco”, o sigui, lliures d’impostos. Això fa que a la pràctica qui ha de pagar al fisc espanyol siguin els mateixos clubs.
Fins ara venir a jugar a la lliga espanyola sortia força a compte. El jugador cobrava més que a qualsevol lloc i al club no li “costava tant”. A partir d’ara els clubs s’hauran de rascar més la butxaca.
Us imagineu al Madrid d’aquest any si hagués que tingut que pagar un 21 % més de la nòmina de les seves principals estrelles. I dic el Madrid perquè és qui més ha fitxat.
Segurament algun dels jugadors que conformen la seva plantilla no hauria vingut!
El Barça, amb una política ben diferent, no s’hauria vist tan perjudicat.
És per això que si Zapatero és del Barça, potser amb aquesta mesura “ajudarà” el seu equip, al menys, ha que no hi hagi un desequilibri tant gran amb el seu etern (bé, de principis dels 50), el Reial Madrid.