dijous, 3 de març del 2011

EL CAT I LES ALTRES DELEGACIONS

El govern de Mas ha tornat a ficar al capdavant del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) a una persona del Camp de Tarragona, en aquest cas en la persona d’Antoni Hubert. Tradicionalment ha estat així, tret de quan va ocupar la presidència Valentí Faura. Tampoc en aquest tema els dos governs tripartits hi van tenir gens de sensibilitat cap a les nostres comarques.
Evidentment, qui més se’n beneficia de l’aigua de l’Ebre en l’anomenat (potser mal anomenat) minitransvasament, és la zona del Camp de Tarragona, però també hi ha poblacions de les nostres comarques que estan consorciades i gasten l’aigua tractada pel CAT. Però sempre he pensat que qui hauria d’estar al front hauria ser algú d’aquí. O és que no hi ha gent preparada per ocupar aquest càrrec.
Sobre tot la joventut, cada cop surt més preparada de la Universitat i se’l hi hauria de donar responsabilitats d’aquest tipus.
Parlant de joves, on si que pareix que tindran un paper rellevant, serà (de fet és) en la majoria de les delegacions del govern a les Terres de l’Ebre. Quan encara n’hi ha alguna per decidir (com la d’Agricultura), una nova “formada” de polítics joves s’incorporen com a membres del govern com l’Eva Maria Ruiz, d’Amposta o Rosa Maria Peig de Villalba dels Arcs.
Les apostes per la gent jove sempre són apostes de futur i pensades en els relleus generacionals que s’han d’anar produït al llarg de les històries del partits polítics. Sobre tot CDC d’això en sap molt.
En el cas del departament d’Agricultura, sembla ser que no s’arriba a cap acord, ja que l’aspirant a ocupar el càrrec que encara ara ocupa en funcions el socialista Antoni Espanya, que és Pere Vidal, és de CDC i, com que la conselleria “és” d’Unió, des d’aquest partit de la federació nacionalista no es veuria amb bons ulls. Segurament d’aquí ve el retard en el nomenament del nou delegat (o director territorial)
Eva Maria Ruiz, és neta d’un militant històric del PSC. Manuel Ruiz Salgado, que aquest era el nom del conegut com a Pastor de la Palma (la finca que hi ha tocant a Amposta a l’altra riba de riu, avui terme de l’Aldea i on FADESA fa la urbanització) va ser un immigrant extremeny que va arribar a Amposta i va fer sindicalisme i política des de dintre dels “sindicats verticals”. Fins i tot va ser premiat pel dictador Franco.
A Amposta porten el seu nom la residència d’avis municipal i la seu del PSC (Ruiz-Talarn)