dimarts, 8 de juliol del 2014

A MI M’HAURIA PASSAT EL MATEIX

La Federació Catalana de Municipis hauria abonat de forma il·legal a 44 alcaldes (23 dels quals del PSC) unes remuneracions en concepte de dietes per desplaçaments. Entre els 23 socialistes hi figura Maria José (coneguda com Maria) Beltran Piñol, al alcaldessa de Tivenys i diputada a la Diputació de Tarragona, la qual, tot i reconèixer els fets, ho justifica pels viatges que va haver de fer a Barcelona per assistir a les reunions de l’organisme federatiu.
Ja sé que el que diré pot no agradar a alguns dels meus lectors, però a qualsevol estament, quan es proposa augmentar les assignacions que es perceben, normalment sempre hi vota tothom a favor, al menys en les que jo he estat. Per tant, admeto que si jo m’hagués trobat al lloc de Maria o de qualsevol altre alcalde, a hores d’ara també estaria imputat.
Mireu, en acabar la meva primera legislatura com a regidor de l’Ajuntament d’Amposta, l’equip de govern (amb un alcalde i diversos regidors que no anaven a repetir), van proposar augmentar les retribucions, tant d’aquells que tenien una dedicació parcial dintre de l’ajuntament (no recordo que ningú hagués estat mai en dedicació completa) o a aquells que cobressin per assistències, tan als plens, com a les comissions informatives, com a les juntes de portaveus i de govern.
A tots ens va semblar correcte i tots hi votarem a favor. Normalment sempre hi ha un dictamen de la secretaria (u òrgan competent) que certifica que el que s’aprova està dintre de la legalitat.
Però com qui fa la llei, quasi sempre sé la fa a mesura d’ell, va resultar que, com les municipals les van guanyar els mateixos i una majoria dels quals tenien dedicació parcial, van veure incrementades les retribucions, mentre que els membres de l’oposició varem seguir cobrant, si fa o no fa el mateix, ja que si és veritat que s’augmentava les retribucions per assistències, van disminuir el nombre d’aquestes de forma considerable.    
El darrer any i mig vaig formar part del consell d’administració de la GURSAM (Gestió Urbanística Societat Anònima Municipal) que ens reuníem una vegada cada 2 mesos aproximadament i cobràvem uns 100 euros per reunió per a no fer pràcticament res, ja que, aquesta societat municipal creada per a donar feina a militants de CDC, feia temps que estava pràcticament inactiva i fins i tot es va haver de fer un ampliació de capital recomanada pels assessors financers, per no haver de fer fallida.
Segurament era una immoralitat cobrar 100 euros per assistir als consells d’administració, però és que a part d’això, també hi havia un secretari i, tal com he dit, uns assessors que també s’emportaven la corresponent remuneració.
Mai ningú ho va denunciar i quan ens donaven el xec, l’agafàvem ben contents.