dissabte, 26 de juliol del 2014

POTSER NO ANEM TAN BÉ…



S’ha elaborat un document per ampliar el copagament a la majoria dels servis que presta el sistema públic de salut: per no assistir a les cites programades, per acudir a urgències, per col·locar pròtesis, per ver avortaments (dintre del marc que establirà la llei Gallardón) etc.
Però l’estudi va molt més allà i contempla altres mesures com: la venda de determinats fàrmacs fora de les farmàcies, reducció del marge comercial, limitació dels productes farmacèutics amb finançament públic, i un llarg etcètera.  En total més de 200 mesures entre les que s’inclouen l’aplicació de diversos Reials Decrets ja aprovats.
Des del ministeri de Salut es van afanyar a dir que mentre l’Ana Pastor sigui la ministra, les mesures estudiades no entraran en vigor. Però ja sabem que ningú és etern i fins i tot els que semblen imprescindibles acaben per no ser-ho.
Què penseu davant de l’anunci que s’ha fet? Què no anem tan bé, oi?
Si l’economia espanyola fos molt més bollant, no faria falta aplicar cap mesura restrictiva.
Però el que passa és que mentre es rescaten bancs i després es malvenen. Recordo que quan es van rescatar es va dir que quan es vendrien es recuperarien els diners. De moment s’estan perdent més de 34.000 milions d’euros. Quina vergonya!  
Un govern mai serà un bon govern mentre deixi morir de gana al poble i, en canvi, destini mils de milions en sanejar uns bancs que han patit una mala gestió per part dels seus directius.
Qui són els responsables? Els banquers i el govern corresponsable.
Per tant, lluny de parlar d’un bon govern, s’ha de parlar d’un pèssim govern.